Horesta: Coronapas koster restauranterne op mod 1 mia. kr. om måneden

Politik og samfund 3. jun 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Colourbox
  • Trods genåbning lider landets restaurationer stadig under restriktioner, som besværliggør dagligdagen og koster virksomheder dyrt, lyder det fra Horesta

Coronapas, afstands- og kvadratmeterkrav og restriktioner på åbningstiden - listen over krav til cafe- og restaurationsbranchen er lang, nu hvor størstedelen af landets spise- og udskænkningssteder igen kan byde gæsterne inden for.

De mange krav og restriktioner koster dog virksomhederne dyrt, lyder det fra Horesta.

Interesseorganisationen kalder de nuværende krav for "uhørte" i forhold til de aktuelle smittetal.

Horesta henviser til en ny Gallup-undersøgelse, der viser, at hver fjerde dansker har fravalgt restaurantbesøg på grund af coronapas-restriktionen. Horesta estimerer samtidig et samlet omsætningsfald på 1,5 mia. kr. for restauranterne i maj, og at coronapas-restriktionen er årsag til op mod 1 mia. kr. i tabt omsætning om måneden.

- Der er jo mange koncepter blandt landets serveringssteder, men fælles for dem er, at de alle er påvirkede på den ene eller den anden måde af de politiske benspænd, som gevaldigt begrænser deres omsætning. Erhvervet har gang på gang holdt for under krisen, og de fortjener svar på, hvornår de igen har friheden til at drive deres egen forretning,” siger Jan V. Laursen, formand i Horesta, og fortsætter:

- Niveauet af restriktioner for erhvervets virksomheder matcher slet ikke den nuværende coronasituation. Der er meget få indlagte, vaccineudrulningen har taget fart, og behovet for omsætning i erhvervet har efter 15 måneders intens krise nået et hidtil uset niveau, lyder det.

Opdateret 3. jun 2021