Holland begrænser muligheden for onlinesupermarkeder midt i Amsterdam

Politik og samfund 20. maj 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Ulrik Samsøe Figen
  • Wolt og Gorillas har lagerbutikker i Danmarks største byer, og nu råber borgere og politikere vagt i gevær

Rundt omkring i de store byer dukker en ny butikstype op – en såkaldt darkstore, der er en lagerbutik, hvor kunderne ikke har adgang.

Butikkerne er fyldt med dagligvarer, der plukkes og køres ud til kunderne. De er ejet af Gorillas, der har syv butikker i Danmark og Wolt, der har otte.

Ind til videre udgør de ikke noget stort problem i Danmark, men i blandt andet Holland, hvor der i Amsterdam er mange flere darkstores, er der nu sat et loft på antallet af lagerbutikker, skriver TV2.

Foreløbig må der kun være 50 darkstores i Amsterdam. Udover at de ikke skaber liv som en åben butik, giver de nemlig også øget trafik.

Måske kan der også være en grænse på vej i Danmark?

Thomas Egholm, der er formand for Vesterbro Lokaludvalg, ser i hvert fald de mørklagte butikker som et problem.

- Her bliver helt dødt. Det liv, der burde være sådan et sted her, forsvinder jo. Derfor synes jeg ikke, at det er en god idé på den måde at lave butikslokaler om, siger han til TV 2.

Enhedslistens Line Barfod, der er teknik- og miljøborgmester i København, er enig.

- Der bliver meget kedeligt. Vi vil gerne have nogle stueetager i gaderne, hvor der er udadvendte aktiviteter, så det er et levende byrum, man går i, og ikke kun lukkede facader, siger hun og tilføjer, at også scootertrafikken i forbindelse med butikkerne kan blive et problem.

Opdateret 20. maj 2022