Første del af stalddørspakken er klar

8. sep 2016 -
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand

Forbrugere, supermarkeder og restauranter kan nu købe friske ænder uden tarme, kråse og hjerter direkte ved stalddøren, og uden at ænderne først skal en tur omkring et autoriseret slagteri. Det er en følge af, at den omdiskuterede stalddørspakke nu er klar – eller i hvert fald en del af den.

I første omgang er høns, kyllinger og kalkuner nemlig undtaget, da EU-Kommissionen har haft opfølgende spørgsmål til kontrollen med salmonella.

Dagligvarehandlen og Landbrug & Fødevarer har da også sat spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden, hvis kyllingerne kunne ende i butikkerne uden først at have været omkring et autoriseret slagteri.

De nye regler betyder også, at primærproducenterne må sælge dobbelt så mange æg (100.000 stk.) ved stalddøren, og at fiskere nu kan sælge muslinger over rælingen direkte til private og til lokale butikker.

Fødevareministeriet forventer, at resten af pakken er klar i slutningen af året.

 

 

Opdateret 10. nov 2020