Butiksansatte skal bære mundbind mindst to uger endnu

Politik og samfund 12. jan 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Ulrik Samsøe Figen
  • Folketinget har valgt at følge Epidemikommissionens anbefalinger, og det betyder, at corona-restriktionerne i detailhandlen fortsætter

Butikker skal fortsat lukke for alkoholsalget kl. 22, og begrænsninger for antal kunder per kvadratmeter fortsætter. Derudover skal de butiksansatte fortsætte med at bære mundbind til foreløbigt 31. januar.

Det er konklusionen efter pressemødet onsdag aften kl. 18, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke fortalte, at Folketinget stort set følger Epidemikommissionens anbefalinger.

Både de butiksansattes fagforening HK og købmændenes organisation DSK har ellers plæderet for, at de butiksansatte kunne slippe for mundbind, som nogle må bære 10 timer om dagen.

- Håber og beder til, at de ansatte i detailhandlen samtidig kan slippe af med mundbindet og nøjes med Coronapas, skrev adm. direktør i DSK John Wagner på Twitter forud for dagens møde.

Fra HK Handels formand Mette Høgh lød det blandt andet:

- Når du går ud af en butik, tager du formentlig mundbindet af som det allerførste. Vores medlemmer skal beholde det på i op til 10 timer om dagen. Når man tager situationen lige nu i betragtning, giver det ikke mening, at ansatte i detailhandlen skal fortsætte med det.

Dansk Erhverv: Håndtere corona som influenza

Spisestedernes restriktioner fortsætter, hvilket betyder, at de skal lukke klokken 23, og at alkoholsalget skal stoppe kl. 22. En følge af det er, at detailhandlen ikke må sælge alkohol på over 1,2 pct. mellem kl. 22 og 05.

Lettelsen af en række restriktioner betyder til gengæld, at blandt andet biografer, zoologiske haver, folkehøjskoler, museer og kunsthaller kan se frem til at åbne dørene igen på søndag.

Hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv glæder man sig over lempelserne, men man mener grundlæggende, at det er nødvendigt at håndtere corona som influenza. 

-Vi er nået til et punkt i forløbet, hvor vi bør håndtere corona som en influenza, vi skal vaccinere os ud af, som vi altid har gjort med almindelig influenza. Medmindre der kommer nye, alvorlige varianter, så er det den vej, vi skal gå, så dermed skal vi også stoppe med nedlukninger og stramme restriktioner. Det er ganske enkelt ikke proportionelt og holdbart for Danmark og verden, at vi bliver ved med at holde fast i samme metodik, siger adm. direktør Brian Mikkelsen. 

 

Opdateret 13. jan 2022