RetailNews
App'en Byggevarepriser viser ifølge Jyllands-Posten, at Stark tager 247, 95 kroner for en pakke med 1000 gipsskruer, mens 10-4 tager 67, 50 kroner for den samme vare. Manden bag Byggevarepriser, Povl Petersen, siger, at de store forskelle viser, at priserne generelt er for høje. Indkøbsdirektør i Stark, Jørgen Holmegaard, erkender, at prisen på gipsskruer har været sat alt for højt i Stark. Generelt prøver byggemarkedet at holde øje med markedet, men her er der sket en fejl, siger han.
Lukker øjnene for dårlige arbejdsvilkår
Jysk Holding med Lars Larsen i spidsen ejer halvdelen af Letz Sushikæden. Sengetøjskoncernen vil dog ifølge Arbejderen ikke rodes ind i strid om dårlige arbejdsvilkår, som Letz Sushi's administrerende direktør Louise Ertman Baunsgaard og 3F har kørende. Louise Ertman Baunsgaard har i over et år nægtet at tegne en overenskomst med 3F med den begrundelse, at der er benhård konkurrence i branchen, og at kæden risikerer at bukke under. Det kunne blive en realitet, ifølge Baunsgaard, hvis lønomkostningerne stiger med de omkring 15 procent, som 3F ønsker. Jysk holder lav profil i denne konflikt, og det undrer faglig sekretær i HK Handel Hovedstaden Anja Camilla Ravn, da man hos HK har det indtryk, at Jysk respekterer spillereglerne på arbejdsmarkedet.
SUNDHED
Minister vil sikre apoteker med påbud
Skulle apoteker vælge at lukke som resultat af en ny apotekerlov, som fjerner tilskud på en halv million kroner til supplerende enheder, vil sundhedsminister Nick Hækkerup (S) sikre, at andre apoteker overtager medicinforsyningen. Det skriver Nordjyske Stiftstidende. Det skal ske for at undgå, at adgang til medicin forringes. Lykkes det ikke at finde en overtager til et lukningstruet apotek, kan Sundhedsstyrelsen vælge at omdanne enheden til en filial, som drives med forsyningstilskud. Formanden for Udvalget for Landdistrikter og Øer, Hans Christian Schmidt, er dog bekymret for lovforslaget betydning for landdistrikterne.
MODE
Folk betaler gerne for at få repareret tøjet
I Skindværkstedet i Horsens reparerer syerske Gunhild Sand kundernes yndlingsbukser. Butikken har i 19 år repareret og omforandret tøj for folk i Horsens. Det skriver Horsens Folkeblad. Der hænger i butikken et par bukser, der er blevet repareret for 600 kroner, som er mere, end hvad bukserne har kostet oprindeligt. Folk vil gerne betale for at kunne blive ved med at bruge deres yndlingsbukser, siger Gunhild Sand. Det var Hanne Mikkelsen, der åbnede Skindværkstedet i 1997, hvor hun ville reparere skind og pels. I dag er det omkring halvdelen af butikkens opgaver, der består af skind og pels, mens resten består af andre tekstiler, siger Hanne Mikkelsen.
ELEKTRONIK
Nyt liv til Herning Elektronik & Data
Herning Elektronik & Data har ligget i Herning i mere end 30 år, men en uge inde i januar meddelte butikken, at den måtte gå konkurs. Et par dage efter købte Frank Bisgaard Andersen butikken og genåbnede den som en del af kæden Labtech, skriver Herning Folkeblad. Da Herning Elektronik & Data gik konkurs, havde butikken otte ansatte. To af de ansatte, Rene Nielsen og Klaus Kopp, fortsætter i den nye butik. De vil få nogenlunde frie hænder til at varetage butikken med fokus på kundeservice. Den nye ejer, Frank Bisgaard Andersen, siger, at han gerne vil have, at detailkunderne vender tilbage til butikken.