Ny fødevareuddannelse har fokus på produktudvikling
Fødevarebranchen efterspørger i stigende grad medarbejdere, der kan analysere og løfte den samlede fødevareproces fra råvarer til færdigt produkt.
Derfor introducerer Erhvervsakademi Aarhus til august en helt ny uddannelse indenfor fødevareteknologi og applikation, der har fokus på kvalitetssikring og innovation.
Uddannelsen træner de studerende i at implementere kvalitetssikringsprogrammer og i at lede egenkontrol og giver opdateret viden i forhold til fødevarelovgivning og sikkerhed. Og det er netop kompetencer, som er i høj kurs rundt omkring i landets fødevarevirksomheder, fortæller uddannelseschef Dorte Ydemann Pedersen fra Erhvervsakademi Aarhus.
- Kandidaterne får et solidt kendskab til branchens arbejsmetoder og udviklingsbehov og vil kunne imødekomme forbrugernes stigende krav til fødevarebranchen i forhold til sunde og sikre fødevarer, siger hun i en pressemeddelelse.
Den nye professionsbachelor varer tre et halvt år og er den første af sin slags herhjemme. Når de studerende er færdige med uddannelsen vil de typisk finde job som kvalitetsleder, produktionsleder eller produktudvikler.