Nøglehullet kan øge sundheden mere
Hvis de danske forbrugere
vælger at købe endnu flere
Nøglehulsmærkede fødevarer, vil det give kosten et mærkbart løft i den sunde retning.
Hvis danskerne udskifter deres normale forbrug af fødevarer med Nøglehulsmærkede produkter på de områder, hvor der i dag er muligt, og hvis de samtidig undlader at ændre på den mængde mad, de spiser, vil det få en betydelig
indflydelse på indta
get af næringsstoffer.
Nøglehul fra 2009
Danskerne vil da indtage mindre energi, spise mindre salt og fedt og
til gengæld spise flere kostfibre og mere fuldkorn.
Det viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet.
De danske fødevaremyndigheder indførte ernæringsmærket Nøglehullet i 2009, og DTU Fødevareinstituttet har undersøgt, hvilken mulig effekt det ville have på danskernes indtag af fedt, salt, sukker og fuldkorn, hvis
forbrugerne i alderen fire til
75 år så vidt muligt vælger Nøglehulsmærkede produkter, når de køber dagligvarer.
Konklusionen er, at Nøglehulsmærket generelt har et stort potentiale for at forbedre forbrugernes nærings
stofindtag.