Medstifter forlader direktørjobbet i Retnemt - fortsætter i koncernen

Øvrige 7. sep 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: RetNemt.dk
  • Klaus Toft Nørgaard er fratrådt jobbet som adm. direktør i måltidskassefirmaet Retnemt, som han selv var med til at stifte. I stedet fortsætter han som chef for forretningsudvikling i LMK Group

Skrevet af: Søren Tougaard

I april i overtog Linas Matkasse Group (LMK Group) det fulde ejerskab af det danske måltidskassefirma Retnemt med opkøbet af de resterende 41,50 pct. fra medstifter og adm. direktør Klaus Toft Nørgaard. 

Opkøbet skete, fordi LMK Group stod foran en børsnotering i Sverige.

Derfor er det også helt efter planen, at Klaus Toft Nørgaard med udgangen af august har forladt jobbet som adm. direktør i Retnemt, som han selv var med til at stifte tilbage i 2004 sammen med Bjarne Marell.

Det bliver Walker Kinman, adm. direktør for LMK Group, der overtager ansvaret for Retnemt efter Klaus Toft Nørgaard.   

I stedet fortsætter Klaus Toft Nørgaard som chef for forretningsudvikling i den nordiske koncern, som opererer i Sverige, Norge og Danmark under koncepter som Linas Matkasse, Godtlevert, Adams Matkasse - og altså Retnemt. 

- Det er helt efter planen og sker i naturlig forlængelse af, at vi er blevet en del af en børsnoteret, nordisk koncern, som vi blev det i starten af april. I forlængelse af den integration, som er pågået siden, skal jeg ikke længere indtage rollen som adm. direktør. Det er helt udramatisk, siger Klaus Toft Nørgaard til Dagligvarehandlen. 

Fortsætter fremgang

LMK Group omsatte for 1,2 mia. svenske kr. i 2020 og fremgangen er fortsat ind i 2021, hvor selskabet har øget omsætningen med hele 24 pct. i første halvår. 

Også Retnemt har haft et godt første halvår.

- Selvfølgelig er der en aftagende coronaeffekt, men jeg kan godt afsløre, at vi har haft et glimrende første halvår, og det inkluderede også nogle af de måneder, hvor restriktionerne blev ophævet, siger Klaus Toft Nørgaard.

Retnemt kom ud af 2020 med et overskud på 3,9 mio. kr. mod 689.000 kr. i 2019. Sidste år lød bruttofortjeneste på 26,4 mio. kr., svarende til en fremgang på 30 pct.

 

 

Opdateret 8. sep 2021