Kylling til sunde måltider

10. aug 2015 -
This describes the image
Skrevet af: Henrik Denman

Danskernes forbrug af fjerkrækød stiger, og det skyldes især et stigende forbrug af kylling. Kylling vælges oftere end andre kødtyper, fordi danskerne oplever kylling som særligt sundt.

I en undersøgelse, som Norstat har gennemført for Landbrug & Fødevarer, siger 78 pct. af danskerne, at de ville spise mere kylling, hvis de ønskede at leve sundere.

Samtidig viser de seneste tal, at fjerkrækød nu har en markedsandel på knap 25 pct., og det er en stigning på næsten to procentpoint sammenholdt med samme periode sidste år.

Ifølge forbrugerøkonom Marianne Gregersen fra Landbrug & Fødevarer skyldes kyllingens popularitet bl.a. det store fokus på sundhed blandt alle befolkningsgrupper, og at det oftere end de øvrige kødtyper lever op til ønsket om et sundt aftensmåltid.

Den nye undersøgelse viser, at knap 40 pct. af danskerne mener, at en af de vigtigste fordele ved kylling er, at det hjælper med at regulere vægten. Det kan ifølge Landbrug & Fødevarer bl.a. skyldes, at kylling i højere grad end de andre kødtyper opfattes som fedtfattigt.

Ligesom kylling lever fisk op til ønsket og behovet om et sundt måltid. Fisk opleves dog i mindre grad som værende indbydende og fleksibelt, ligesom det ikke opfylder ønsket om omsorg, dvs. at alle i familien kan lide det, og at det kan laves til børn.

Af Henrik Denman

hede@dhblad.dk

Foto: Colourbox

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?