Grænsehandel er en påsketradition

10. apr 2015 -
This describes the image
Skrevet af: Redaktionen

Grænsehandel er blevet en familietradition for mange danskere. Hver fjerde dansker, der tager over grænsen for at handle i påsken, siger, at turen over grænsen er blevet en tradition, viser en befolkningsundersøgelse, som Dansk Erhverv har fået lavet.

Ifølge undersøgelsen siger 78 pct. af de adspurgte, at de grænsehandler i Tyskland, fordi priserne er lavere end i Danmark, mens 25 pct. siger, at grænsehandel er en familietur, som er en tradition.

17 pct. svarer, at udvalget er bedre i Tyskland end i Danmark.

- Vi har længe vidst, at lavere priser får danskerne over grænsen. Men at hver fjerde familie, der handler over grænsen i påsken, gør det som en familietradition, er foruroligende. Den tradition skulle vi gerne have hjem til de danske butikker, siger Lotte Engbæk Larsen, der er markedschef i Dansk Erhverv.

Hun tilføjer, at det er vigtigt, at danske butikker kan tiltrække forbrugerne, hvis forbruget skal holdes i Danmark.

- Grænsehandlen i Danmark er omfattende. Det er der både naturlige og mere selvskabte årsager til. Danmark er en lille, åben økonomi, og danskerne er meget mobile, men når grænsehandlen bliver for voldsom, bliver det omkostningsfyldt for Danmark bl.a. i form af tabt skatte- og afgiftsprovenu og tabte arbejdspladser, siger Lotte Engbæk Larsen.

Opdateret 10. nov 2020