Dagligvarebutikker er en guldrandet forretning for investorer

19. jan 2016 -
This describes the image
Investorerne tiltrækkes både af veldrevne butiksprojekter i provinsen og velbeliggende strøgbutikker i København. Billedet viser butikstorvet i Stautrup ved Århus. Foto: Ulrik Samsøe Figen
Skrevet af: Redaktionen

Med årlige afkast på 6-7 procent er dagligvarebutikker en attraktiv forretning for store og små investorer. Selskaberne Blue Capital og Innovater melder om stigende interesse for at investere i butiksprojekter.

Det er ikke kun velbeliggende strøgbutikker i København, der tiltrækker investorernes opmærksomhed. Der er også stor rift om veldrevne butiksprojekter i provinsen.

Det mærker man blandt andet hos Blue Capital, der udbyder butiksprojekter i anparter over hele landet.

Selskabets seneste projekter, to Rema 1000 i henholdsvis Hornslet og Fredericia, blev således fuldt tegnet på ganske få dage.

Ifølge Blue Capitals adm. direktør Martin Kibsgaard Jensen er der mange forklaringer på, hvorfor flere og flere kaster sig over butiksprojekter som alternative investeringer til f.eks. udlejningsejendomme, aktier og ekstra pensionsindbetalinger.

Han peger på, at de 10 til 15 års uopsigelige lejekontrakter sikrer investorerne en høj sikkerhed. Dernæst lokker de attraktive butiksprojekter også med årlige afkast omkring 6-7 procent, ligesom overskuddet fra driften bruges til at give investorerne en hurtig gældsafvikling og booste deres opsparing.

- Med 6,5 procent i afkast om året får investorerne over 15 år et afkast på 100 procent af deres investering. Herudover får investorerne så værdiforøgelsen på ejendom og grund, siger Martin Kibsgaard Jensen, der fortæller, at de private investorer udgør 70 procent af Blue Capitals kunder.

Stået imod krisen

Den stigende interesse for at investere i velbeliggende butikker har man også oplevet hos ejendomsudviklingsselskabet Innovater, der blandt andet udvikler dagligvarebutikker over hele landet.

Ifølge Andreas Bagunck, udvikler i Innovater, skyldes den stigende interesse i butiksprojekterne, at projekterne, på trods af den lave finansieringsrente stadig handles til stort set samme afkast som før finanskrisen.

Det faldende afkast på boligejendomme i København og Aarhus de sidste par år har ligeledes medført, at investorerne søger mulige investeringsalternativer.

- Dagligvarebutikkerne giver 6-7 procent i første års afkast, så retail er bestemt et attraktivt marked for investorerne, siger Andreas Bagunck.

Både Blue Capital og Innovater forventer, at interessen for at investere i butiksprojekter fortsætter med uformindsket styrke. Blandt andet som følge af det meget lave renteniveau.

Samtidig peger Martin Kibsgaard Jensen på, at der ikke bliver åbnet så mange nye dagligvarebutikker i dag, som der gjorde for fem år siden, hvilket også har medfødt en ekstra stor investorinteresse for nye dagligvareprojekter.

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?