Amerikanere finder det store checkhæfte frem i Morissons-budkrig

Øvrige 20. aug 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Sandsynligvis skal en auktion afgøre, hvem der får lov til at købe den fjerdestørste britiske dagligvarekæde, Morrisons. Foto: Geograph/Billy Mc Crorie
  • Den britiske dagligvarekæde Morrisons kan meget snart lande på amerikanske hænder efter bud på 60 mia. kr.

En temmelig tumultarisk budproces omkring salget af den britiske dagligvarekæde Morrisons kan nu være ved at nærme sig en sin afslutning.

Efter at have fået afvist sit indledende bud har den amerikanske kapitalfond CD&R (Clayton, Dubilier & Rice) har kapitalfonden nu kigget dybt i lommerne og lagt et bud på 7 mia. pund svarende til godt 60 mia. kr. 

Det skriver mediet The Grocer.

Buddet svarer til en pris pr. aktie på 285 britiske pence - en pæn merpris sammenlignet med CD&R's oprindelige bud på 230 pence og en my højere, end buddet fra japanske Softbanks investeringsvirksomhed Fortress i samarbejde med den canadiske pensionsfond CPPIB og amerikanske Koch Industries. Trekløverens bud lyder på 272 pence pr. aktie. 

Buddet på 60 mia. kr. svarer til, at Morrisons-aktien siden CD&R's første bud er steget med op til 60 pct. idet aktien - før buddet - lå på 178 pence.

Morrisons bestyrelse har anbefalet aktionærerne at takke ja til buddet fra CD&R.

“CD&R har en stærk historik ift. at udvikle, styrke og vækste de virksomheder, de investerer i, og de deler vores visioner for Morrisons, lyder det fra Andrew Higginson, bestyrelsesformand i Morrisons.

Opdateret 23. aug 2021