7-Eleven ramt af hackere: Genåbner løbende flere butikker

Øvrige 10. aug 2022 -
This describes the image
Foto: Ulrik Samsøe Figen
  • Tirsdag aften meddelte conveniencekæden på Instagram, at 17 butikker har stabil drift. Formodet hackerangreb bekræftet af foto

Efter et formodet hackerangreb går det fremad med genåbningen af 7-Elevens danske butikker, som måtte lukke mandag.

- Vi kan nu oplyse, at 17 butikker har stabil drift gennem et back-up system og er åbne for køb med MobilePay og kontanter. Ligeledes arbejder vi løbende på at åbne flere butikker i løbet af aftenen og natten, skiver 7-Eleven på Instagram tirsdag aften.

Desuden kører en række andre 7-Eleven-butikker på lokale driftsløsninger.

7-Eleven oplyste mandag aften til DR, at kæden stadig var i gang med at få overblik over situationen og ikke ønskede at udtale sig. Samtidig forlød det, at den arbejder intensivt for at genåbne butikkerne.

Ifølge en artikel i Nordjyske Stiftstidende er 7-Elevens filer og systemer blevet krypteret, og hvis de skal gøres tilgængelige igen, kommer det til at koste en million amerikanske dollars. Nordjyske er i besiddelse af et foto af den besked fra den ukendte hacker, som den nordjyske 7-Eleven-butik modtog mandag formiddag på sin computerskærm.

Adm. direktør i 7-Eleven, Jesper Østergaard, vil hverken af- eller bekræfte artiklen, men henviser til, at 7-Eleven melder ud senere i dag.

De indtil videre genåbne butikker ligger primært i København, Aarhus, Aalborg og Odense samt enkelte mindre byer, i lufthavne, ved nogle hospitaler og ved togstationer i hele landet. Kæden har 176 butikker.

Opdateret 10. aug 2022