Nye krav til underleverandører skal sikre bedre vilkår for Nemli.com-chauffører

Nemlig.Com 29. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Forholdene for chaufførerne hos Nemlig.com har været under heftig kritik. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Efter den seneste tids kritik af blandt andet chaufførernes arbejdsvilkår varsler Nemlig.com nye bedre tider. Selskabet vil fremover stille krav til blandt andet løn, offentlige regnskaber fra underleverandører og varsler samtidig stikprøvekontroller. Hos 3F mener man ikke, at der er noget nyt i meldingen og varsler stadig konflikt med Nemlig.com

Fremover skal en chauffør, der kører for Nemlig.com, have en månedsløn svarende til minimum 24.000 kroner inklusiv pension, men eksklusive feriepenge for en 37 timers arbejdsuge.

Det er blandt de krav, som Nemlig.com fremover vil stille til de underleverandører, som kører varer ud for onlinesupermarkedet.

Det skriver Berlingske

Samtidig indfører Nemlig.com revisionskrav, der indebærer, at et revisionsfirma en gang årligt skal foretage stikprøvekontroller hos underleverandørerne og sikre, at de lever op til de nye krav.

- Vi ønsker, at der skal være ordnede forhold blandt de transportvirksomheder, vi samarbejder med, og med de nye tiltag kommer vi til at sikre, at dem, der skulle være i tvivl om, hvorvidt der er ordnede forhold, de er det ikke længere, siger direktøren i Nemlig.com, Stefan Plenge.

Hos 3F er man dog langt fra tilfredse med, at Nemlig.com nu sætter et mindstelønsniveau, som Nemlig.com kalder "direkte sammenlignelig med mange overenskomster – herunder 3Fs budoverenskomst."

- Lønnen er lav. Ikke engang et bud, der går rundt med aviser, tjener så lidt, siger Jan Villadsen, formand i 3Fs Transportgruppe, som lige nu forhandler med Nemlig.com. 3F har tidligere varslet konflikt, hvis ikke parterne når til enighed.

Opdateret 29. apr 2021