Nemlig.com lander første driftsoverskud efter vild vækst

Nemlig.Com 30. nov 2020 -
3 min læsetid
This describes the image
Nemlig.com med stifter og adm. direktør Stefan Plenge i spidsen havde et ekstraordinært travlt år på grund af coronasituationen. Foto: Nemlig.com
Skrevet af: Søren Tougaard

Med vækstrater på 100 pct. under coronapandamien havde Nemlig.coms stifter og adm. direktør Stefan Plenge allerede proklameret, at regnskabet i det skæve år 2019/20, der løb til udgangen af juli, ville blive markant anderledes end de foregående år.

Det er ellers ikke, fordi Nemlig.com ikke er vant til vækst. Alligevel er en vækst på 643 mio. kr., svarende til en fremgang på 45 pct., langt over tidligere tiders præstationer i selskabet, der har rigmanden Anders Holch Povlsen som storinvestor og majoritetsejer.

I alt lyder omsætningen på næsten 2,1 mia. kr., mens Nemlig.com også formåede at forbedre EBITDA-resultatet med 55 mio. kr. til et plus på 13 mio. kr. - det første positive driftsoverskud siden stiftelsen i 2010.

Selskabet har også forbedret bundlinjen betydeligt, så den nu lyder på minus 11,8 mio. kr. mod et minus på 52 mio. kr. i forrige regnskab. Dermed har Nemlig.com fortsat sit første overskud til gode.

- Det har været et helt særligt år, vi har gennemlevet i nemlig.com, hvor vi i årets første syv en halv måned lå med en vækst på 22-25 pct. samtidig med, at vi på EBITDA niveau var blevet overskudsgivende på månedlig basis. I de sidste fire en halv måned af regnskabsåret oplevede vi en sand eksplosion i efterspørgslen, da Covid-19 ramte Danmark, og landet blev lukket ned, hvilket fik væksten til at ramme 100 pct. Til trods for de mange ekstraordinære omkostninger der er forbundet med at vokse så hurtigt, er jeg stolt over, at vi er lykkedes med at fastholde et overskud på EBITDA igennem hele året, siger Stefan Plenge, adm. direktør og stifter af Nemlig.com.

Dobbelt så mange medarbejdere

Den ekstraordinære store efterspørgsel betød, at Nemlig.com på meget kort tid måtte ændre arbejdsgange og ikke mindst rekruttere hundredvis af nye kollegaer for at kunne møde de mange nye kunders ønsker om at få leveret dagligvarer og måltidskasser.

I 2020 forventer Nemlig.com at skabe 1.000 nye arbejdspladser, så det samlede medarbejderantal runder 2.000 ved årets udgang.

Størstedelen af de nye rekrutteringer har været til at udvide kapaciteten i driften samt i kundeservice, men også specialister indenfor primært it er blevet rekrutteret for at understøtte væksten.

- Jeg er meget imponeret over den helt ekstraordinære indsats, vi som samlet team er lykkedes med i det forgangne regnskabsår. Vækstmæssigt er vi på meget kort tid rykket to-tre år frem i vores udviklingsrejse, og måden, vi håndterede denne store opgave, var vitterligt ved at løfte i flok. Det kræver en stærk holdånd at håndtere den vækst, vi har oplevet og samtidig byde 1.000 nye kollegaer velkommen om bord til at hjælpe med at servicere vores mange nye og loyale kunder, siger Stefan Plenge.

De store investeringer fortsætter i selskabet, hvor det forventes, at ejerne vil investere et "større trecifret millionbeløb" over de næste 12 måneder i at forbedre indkøbsoplevelsen og udvide sortimentet. Samtidig vil Nemlig.com fra sommeren 2021 overgå til 100 pct. bæredygtig strøm fra solceller.

 

Opdateret 13. jan

DH Food Professional banner