Nemlig.com følger trop og udfaser turbokyllingen

Nemlig.Com 21. apr 2022 -
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Inden udgangen af næste år er det slut med at sælge ferske hurtigt voksende kyllinger hos Danmarks største onlinesupermarked.

Skrevet af: Søren Tougaard

Flere dagligvareaktører har allerede meddelt, at de enten har stoppet eller er i gang med at udfase salget af turbokyllinger. 

Nu følger Danmarks største onlinesupermarked efter. Inden udgangen af 2023 stopper salget, meddeler Nemlig.com. 

Og i 2024 og 2025 vil virksomheden lave samme udfasning for henholdsvis frosne og forarbejdede produkter med kylling.

- Vi har været i gang med denne udfasning i et godt stykke tid og allerede i slutningen af i år, forventer vi at over 50 pct. af de ferske kyllinger vi sælger, stammer fra langsommere voksende kyllinger, siger kategoridirektør Jack Enevoldsen fra Nemlig.com

Nemlig.com oplyser, at beslutningen kommer til at gavne over 1 million kyllinger til gode hvert år.

Lidl har allerede stoppet for salget af hurtigt voksende kyllinger. Også Rema 1000 har taget hul på at udfase den såkaldte turbokylling fra sortimentet, mens Danmarks største dagligvarekoncern Salling Group har meddelt, at der fra dette forår ikke længere vil være hurtigt voksende kyllinger i koncernens butikker. 

Fra 1. maj er det helt slut med hurtigt voksende kyllinger i køledisken hos Irma. Samtidig har Coop besluttet, at man udfaser de hurtigt voksende kyllinger fra det faste sortiment fra 2025.

Opdateret 21. apr 2022