Nemlig.com-ejer kan miste kommunale kunder

Nemlig.Com 29. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Intervare ejer Nemlig com  Screendump: Intervare
  • Flere kommuner vil ophæve samarbejdet med Intervare, hvis firmaet ikke sikrer ordentlige arbejdsforhold. Københavns Kommune undersøger arbejdsforholdene

Den seneste tids presseomtale om dårlige arbejdsforhold hos online-supermarkedet Nemlig.com har skabt tvivl om, hvorvidt dagligvareleverandøren Intervare, som ejer Nemlig.com har samme problemer med arbejdsforholdene, skriver Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.

Derfor har Gladsaxe Byråd har netop drøftet sagen på onsdagens byrådsmøde, og flere kommuner er opmærksomme på problemerne.

Intervare har speciale i at servicere ældre borgere, der er visiteret til levering af dagligvarer. Det er kommunerne, der indgår aftalerne med Intervare, der lige nu har aftaler med ca. 40 kommuner.

Nu kan Intervare miste en del af de kunder.

I hvert fald er Gladsaxe parat til at ophæve samarbejdet, hvis ikke firmaet lever op til forpligtelsen i kontrakten om ordentlige arbejdsvilkår for deres ansatte.

Københavns Kommune, som også har kontrakt med Intervare, er i gang med at undersøge arbejdsforholdene for både lagerarbejdere og chauffører i Intervare og vil gerne dele undersøgelse og resultater med Gladsaxe og andre kommuner i samme situation.

Samtidig har Gladsaxe sammen med Frederiksberg, Lyngby-Taarbæk og Gentofte kommuner, som Gladsaxe er i kontraktfællesskab med, rettet henvendelse til Intervares ledelse og bedt om en redegørelse.

- Der skal ikke herske tvivl om, at de leverandører, vi handler med, skal sikre ordentlige arbejdsforhold for deres medarbejdere. Lige nu afventer vi Intervares redegørelse og Københavns Kommunes undersøgelse. Hvis det viser sig, at medarbejderne hos Intervare har dårlige arbejdsforhold er det dybt kritisabelt og et brud på kontrakten. Og hvis ikke forholdende bliver bragt i orden, så er vi klar til at opsige kontrakten, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Regnskabet for Intervare for det skæve regnskabsår 2019/20 viser en omsætning på 143,5 mio. kr. mod sidste regnskabsårs 134 mio. kr. Resultatet er faldet lidt fra 1,6 til 1,4 mio. kr

I sidste uge fik institutioner i Odense Kommune ifølge Fagbladet 3F besked om at stoppe med at købe ind i Nemlig.com.

Fagforbundet 3F er i øjeblikket i dialog med Nemlig.com om forholdene. 

Opdateret 29. apr 2021