Planteboom uden økologi

Miljø 7. dec 2021 -
This describes the image
Plantebaseret? Ja. Men hvorfor ikke også økologisk? Debat på økomessen for nylig i Malmø. Her ses fra venstre Pim Bendt, fødevare- og landsbrugsekspert i den svenske Naturskyddsföreningen, Malina Andersson Lee, bæredygtighedsspecialist hos Oatly, Paul Holmbeck, ejer af Holmbeck EcoConsult og medlem af bestyrelsen i IFOAM - Organics International samt generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl, Dansk Vegetarisk Forening. Foto: Flemming Effersøe
  • Det globale plantebaserede produktboom er en positiv udvikling for sundhed og klima og har mange muligheder for fødevarevirksomheder. Det mener Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening advarer også om, at hastværket til markedet med for det meste ikke-økologiske plantebaserede fødevarer kan være at ignorere både forbrugernes ønsker og miljøomkostninger.

- Nyere undersøgelser viser, at en stor procentdel af plantebaserede forbrugere, motiveret af sundhed, miljø og dyrevelfærd, også har en stærk præference for økologiske fødevarer, siger generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl, Dansk Vegetarisk Forening.

Han mener, at det at være vegetar ikke bare er en livsstil med fravalg af kød; men også kan være med til gennem økologien at beskytte drikkevand, give rene fødevarer, fremme biodiversitet og undgå at pesticider spredes i miljøet.

Økologisk plantebaseret fødevareproduktion er med andre ord en mere holistisk løsning for planeten og i sidste ende menneskene. 

 

Opdateret 7. dec 2021