Måltidskassegigant etablerer plastindsamlingscentre i Indonesien

Miljø 18. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: HelloFresh
  • I samarbejde med Plastic Bank oprettes tre indsamlingssteder, der på tre år skal forebygge, at 37,5 mio. plastflasker smides i havet

HelloFresh, der er en tyskejer, international leverandør af måltidskasser, går i samarbejde med den sociale virksomhed, Plastic Bank, om at etablere tre plastindsamlingscentre i Indonesien, som en del af deres igangværende indsats for beskyttelse af miljøet.

Samarbejdet med organisationen forhindrer plastaffald i at ende i havet ved at folk i de mest udsatte områder indsamler materialerne til gengæld for de vigtigste fornødenheder.

I løbet af tre år vil HelloFreshs program genvinde 750.000 kg materialer fra kystområder og støtte over 560 lokale familier, der lever i fattigdom, skriver HelloFresk i en pressemeddelelse. Det svarer til plast fra 37,5 mio. flasker.

I bytte for indsamlinger af plast, vil familierne modtage varer og ydelser i form af mad, rent vand eller skoletimer til deres børn.

Plastaffaldet genanvendes til produkter, der blandt andet kan bruges til husholdningen.

- Hos HelloFresh tager vi ansvar for vores planet og vores samfund. Derfor er vi også utroligt glade for at kunne intensivere vores indsats mod havplast og hjælpe de samfund, der er mest berørte af affald. Vi vil løbende fokusere på at intensivere vores bæredygtighedshandlinger og -forpligtelser, så vores kunder kan være sikre på, at HelloFresh er et miljøvenligt valg, siger Kristian Hald, adm. direktør i Danmark og Sverige hos HelloFresh.

 

HelloFresh

- blev grundlagt i Berlin i november 2011 og blev børsnoteret i Frankfurt i november 2017.

- opererer i USA, Storbritannien, Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg, Australien, Østrig, Schweiz, Canada, New Zealand, Frankrig, Sverige og Danmark.

- leverede i 2020 måltider til knap 5,3 millioner aktive kunder.

- har kontorer i New York, Berlin, Paris, London, Amsterdam, Sydney, Toronto, Auckland og København.

Opdateret 18. maj 2021