Dagrofas egne pleje-produkter skal hældes i genanvendt emballage

Miljø 4. jan 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto. Dagrofa
  • Alle varer i plast til personlig pleje fra Dagrofas mærke Grøn Balance er fremover emballeret i genanvendt plast

Når kunderne i Dagrofas butikker Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb i fremtiden køber plejeprodukter fra koncernens private label-serie Grøn Balance, vil emballagen være af genanvendt plastik.

- Vores beslutning om at bruge genanvendt plast i emballage til personlig pleje er endnu et væsentligt tiltag på vores egne varer for at mindske miljøbelastningen fra emballage. Derudover bruger vi monomaterialer – én type emballage per produkt - eller let adskillelige emballager, som vi mærker med de symboler, der er på kommunale affaldscontainere. Dermed kan emballagen nemt sorteres til genanvendelse, siger Henrik Johannsen, CSR Manager i Dagrofa.

Serien med Grøn Balance-produkter til personlig pleje omfatter i alt 35 produkter og indeholder blandt andet shampoo, håndsæbe, pudder, shampoo og cremer til babyer, børn og voksne.

Halvdelen af dem er allerede i dag i 100 pct. genanvendt plast. Med Dagrofas nye beslutning vil de resterende produkter blive emballeret i mest mulig genanvendt plast frem mod udgangen af 2023.

Samlet set vil dette initiativ med genanvendelse af plast i egne produkter til personlig pleje mindske Dagrofas brug af nyproduceret plast med 35 ton årligt.

Dagrofa er ikke den eneste dagligvarekoncern, der har taget skridt i den retning. Blandt andet er Coops emballager på Änglamark vaske- og rengøringsprodukter også i genanvendt plast.

En af de store udfordringer med plastik er, at langt fra al genanvendeligt plast genanvendes - blandt andet fordi sorteringen giver udfordringer.

For at bidrage til at mere plastemballage genbruges og genanvendes i hele detailhandlen, deltager Dagrofa aktivt i et sektorsamarbejde mellem Miljøministeriet og detailbranchen. Samarbejdet er bredt forankret i hele detailbranchen og et af målene er, at al plastemballage består af mindst 30 procent genanvendt plast inden 2025.

Opdateret 4. jan 2022