Supermarkeder kan måske snart slippe for krav om mundbind

Lovgivning 8. jun 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Politikerne skal i morgen onsdag diskutere de videre planer for genåbning af samfundet. Sundhedsminister Magnus Heunicke nævner muligheden for at lempe krav om mundbind

Siden efteråret har det været et krav, at både kunder og personale i supermarkerne skulle bære mundbind. Men det kan snart være slut, skriver DR Nyheder.

Når Folketingets politikere i morgen onsdag skal diskutere, hvordan samfundet den kommende tid skal komme tættere på normale tilstande efter corona-pandemien, bliver mundbind et af de emner, der kommer på dagsordenen. Sådan lyder det i hvert fald fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi ved Københavns Universitet, siger til DR, at supermarkedet er et af de steder, hvor det vil give mest mening at fjerne krav om mundbind.

- I detailhandlen er der mange gange situationer, hvor mundbindet virker overflødigt. Hvis man står ene person i en forretning med en ekspedient på den anden side, så er det ikke der, hvor der er den store gevinst, siger han og suppleres af Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet.

- De tilfældige smittekilder, man møder der, er man sammen med meget sporadisk, så jeg tror ikke, at man forebygger så meget ved mundbind i supermarkedet.

At man kan slipper for mundbind på spisestederne, hvor det skal benyttes, når man forlader sit bord, er også en mulighed, mener Hans Jørn Kolmos.

Opdateret 8. jun 2021