Sundhedsminister udsætter kontroversielle alkohol- og tobaksforslag

Lovgivning 17. maj 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Colourbox
  • Forslag om en 18-årsgrænse for al køb af alkohol samt et forbud mod at sælge tobak og nikotin til alle, født efter 2010, udsættes til efter sundhedsreformen

En samlet 18 årsgrænse for al salg alkohol og forbud mod salg af tobak til unge født efter 2010 bliver ikke en del af den sundhedsreform, som Folketingets partier er ved at få på plads.

De to forslag, som sundhedsminister Magnus Heunnicke tidligere har bragt på bane, skal i stedet forhandles enkeltvis.

Det skriver Altinget, der citerer Magnus Heunnicke:

- Jeg har stadig en usvækket ambition om et bredt politisk forlig om vores sundhedsvæsen. Derfor har jeg tilbudt partierne, at vi kører forhandlingerne i to spor, hvor vores forslag om forebyggelse af alkohol og tobaks- og nikotinprodukter kører videre i et separat spor, mens den brede sundhedsreform kører i sit eget spor.

Ministeren understreger over for mediet, at forslagene ikke er taget af bordet.

De borgerlige partier er modstandere af de to forslag, men når forslagene tages ud af sundhedsreformen, ventes et bredt flertal i Folketinget at kunne blive enige om resten - måske i løbet af weekenden, skriver Altinget.

Folketinget har indført flere skærpede regler for tobak for at hindre unge i at begynde med at ryge. Fra 1. januar i år steg prisen for anden gang på tobak, og fra 1. juli sidste år kom kravet om neutrale tobakspakker. Begge dele med en overgangsordning, der udløb 1. april.

 

Opdateret 17. maj 2022