Handelsstandsformand hilser dagligvarebutik i Præstøs udkant velkommen

Lovgivning 20. sep 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Faktas farvel i Præstø har efterladt et behov for en ny dagligvarebutik i den østlige del af byen, mener formanden for byens handels- og erhvervsforening.  Foto: Ulrik Samsøe Figen
  • Der er behov for en dagligvarebutik i den østlige del af Præstø, mener formand for byens handels- og erhvervsforening 

Skrevet af: Søren Tougaard

Er en ny dagligvarebutik i byens udkant godt eller skadeligt for de eksisterende butikker i bymidten? Det spørgsmål diskuteres jævnligt, og hverken kommuner eller handelstandssforeninger ser ens på problemstillingen. 

I sjællandske Præstø ser formanden for handels- og erhvervsforeningen, Rasmus Evind ikke med bekymring på udsigten til en ny dagligvarebutik og tankstation i byens østlige udkant på hjørnet af Næbvej og Jungshovedvej. Tværtimod, ser han her et behov, efter Fakta lukkede ned, siger han til Sjællandske. 

- Den nye butik vil få en god placering i forhold til den nye daginstitution og til den fremtidige byvækst ved Rødegårdskvarteret og længere ud af mod Lundegård, siger Rasmus Evind til avisen.

Placeringen kræver en ny lokalplan. Derfor har forvaltningen allerede indstillet, at byrådet skulle se nærmere på muligheden.

Plan og Teknik-udvalget vil dog vente med at tage stillingen til sagen til parter som handelsforeningen og Præstø Lokalforum er blevet hørt.  

Det er endnu uvist hvilken dagligvarekæde, der ønsker at åbne butik på grunden.  

Opdateret 20. sep 2021