Opdateret: Grænsehandlen opruster til genåbning

Lovgivning 21. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Dele af Nordtyskland og dermed grænseområdet er blevet gult med Udenrigsministeriets opdatering i dag fredag

Allerede i forrige uge tydede smittetallene i det nordtyske grænseområde på, at området ville gå i gult og dermed gøre det muligt for alle danskere med en negativ coronatest at køre over grænsen for at handle.

Men de danske butikker beholdt handlen, der er steget markant under nedlukningen, endnu en uge.

Mens området forblev orange, kræver det nemlig, at man som dansker går i isolation i minimum fire dage, når man har været et smut over grænsen. Med mindre man er færdigvaccineret.

Men da Udenrigsministeriet i dag opdaterede sit corona-verdenskort, stod det klart: Schleswig-Holstein er i gult.

Ifølge Robert Koch-Instituttet, der er den tyske pendant til Statens Serum Institut ligger incidenstallet for den seneste uge i Schleswig-Holstein lige nu på 30,3 – kravet for at blive gult er et ugetal på under 50 i gennemsnit over to uger.

Efter en lang periode at have droslet ned på åbningstiderne og lukket en del af butikkerne, er alt da også ved at være ved det gamle i de mange grænsebutikker syd for den dansk-tyske grænse. Både Fakta, Fleggaard og Calle og igen alle butikker åbne og ifølge JydskeVestkysten søger Fleggaard nu ikke færre end 100 medarbejdere til de 16 Calle- og Fleggaard-butikker.

- Det skyldes, at vi har haft nogle butikker lukket, og det har betydet, at nogle af de ansatte har fundet nyt job. Det drejer sig primært om deltidsansatte og løst tilknyttede, siger Lars Mose Iversen, detaildirektør i Fleggaard, til avisen.

Udenrigsministeriet opdaterer verdenskortet hver fredag over middag til ikrafttræden lørdag kl. 16.

Opdateret 21. maj 2021