Erhvervsminister inviterer restaurationsbranchen til dialog om bookingregel

Lovgivning 21. apr 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Foto: Colourbox
  • Når spisesteder og barer i dag åbner, sker det med krav om bordbestilling. Men det fungerer ikke for alle i branchen, og nu bliver reglen måske ændret

En eller anden dæmpning af besøg på spisestederne skal der til, hvis genåbning af indendørs servering skal være muligt, men hvilken er erhvervsminister Simon Kollerup nu åbne for at diskutere.

Han har ifølge Finans derfor indbudt branchen til en dialog om den meget kritiserede bookingregel, der betyder, at gæster skal bestille tid en halv time før besøg.

Det har mange spisesteder ikke mulighed for.

- Jeg forstår godt, at både restauranter og gæster helst vil være foruden krav og restriktioner, når de skal ud at spise eller drikke en øl. Sådan tror jeg, at vi alle har det. Men meldingen fra sundhedsmyndighederne er, at vi i den nuværende situation ikke bare kan åbne helt op for indendørsservering uden begrænsninger, skriver Simon Kollerup i en mail til Finans.

Den oprindelig plan lød på, at spisesteder og barer måtte åbne 6. maj for indendørs servering, men en politisk aftale rykkede datoen frem til i dag, når også udendørs servering igen er tilladt.

 

Opdateret 21. apr 2021