Lidl-direktør lægger grundsten til koncernens nye danske hovedkontor

Lidl 9. sep 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og adm. direktør for Lidl, Jens Stratmann, med en tidskapsel med aarhusianernes livretter.  Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Om to år rykker Lidl fra Kolding til Godsbanen i Aarhus K. Kæden inviterede til taler og snack i et telt på byggepladsen

 

 

Byggeriet af Lidls danske hovedkvarter på Godsbaneområdet i midten af Aarhus er godt i gang, og da kæden ikke kunne invitere gæster til det første spadestik på grund corona-restriktioner, blev nedlæggelsen af grundstenen i stedet fejret i dag, 9. september.

Om det var oprigtig interesse for Lidl, det ekstra gode vejr, eller de snacks, som Kokkelandsholdet tilberedte af råvarer fra Lidl, er svært at sige.

Men flere end 50 naboer, håndværkere, ansatte i Lidl og andre gæster var mødt op i teltet ved byggepladsen, hvor der først blev holdt taler.

- Vi ledte længe efter det perfekte sted at placere Lidls nye, danske hovedkvarter – og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi har fundet det perfekte sted her på Godsbanen i Aarhus. Godsbanen er et fantastisk sted med et kæmpe potentiale, som vi skal forløse sammen med vores kommende naboer. Med flot, urban arkitektur, bevarelse af områdets særlige kvaliteter og et stærkt samarbejde mellem områdets beboere – både de nuværende og os tilflyttere, sagde han.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) bød derefter Lidl velkommen til det, han kalder for detailhandlens epicenter – dermed henviser han til, at både Salling Group, Jysk, Silvan og Bauhaus har hovedkvarter i byen.

 

This describes the image

Livsstilsekspert Julie Lahme talte om dagligvarebutikkernes ansvar for at hjælpe danskerne med at tage de rigtige valg i forhold til bæredygtighed.

Efter flere taler af blandt andre rådmand for teknik og miljø, Bünyamin Simsek (V), og Lidls udviklings- og ejendomsdirektør, Mads T. Nielsen, gik turen til byggepladsen, hvor parkeringskælderen er ved at være klar.

Inden kædens nye adm. direktør Jens Stratmann lagde grundstenen sammen med borgmesteren, var eventet krydret med et ekstra stunt.

Jens Stratmann lagde en tidskapsel med opskrifter på aarhusianernes livretter anno 2021 ind i et hulrum bag grundstenen.

 

This describes the image

 

This describes the image

 

This describes the image

 

Det samlede Lidl-byggeri kommer tæt på 20.000 kvm. Udover byggeriet af hovedkontoret, hvor der er en 1.200 kvm. stor butik i stueetagen, vil der være et parkeringshus for Aarhus Kommune med i alt ca. 350 pladser.

Både hovedkontor og p-hus er tegnet af Link Arkitekter, der er specialister i at skabe bygninger med høje miljøambitioner. Bygningen skal certificeres efter DGNB-standarden, der både tager hensyn til det fysiske og det psykiske miljø samt indvirken på omgivelserne. Ambitionen er, at det skal opnå en platin-certificering.

Opdateret 9. sep 2021