Endnu en dagligvarekoncern skruer ned for blusset

Lidl 21. sep 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Lidl
  • I går meddelte Coop, at koncernen skruer ned for varmen i butikker og på hovedkontor. Nu kommer Lidl med et tilsvarende initiativ

De stigende energipriser får nu også den tyskejede discountkæde Lidl til at skrue ned for både lys og varme.

Blandt andet skruer kæden temperaturen i butikkerne ned fra 21 til 19 grader, hvilket svarer til, hvad en anden dagligvarekoncern – Coop – meldte ud i går.

Også elbil-ejerne vil mærke en forskel. Mens det tidligere har været muligt at lade bilen op på Lidls regning, mens man handlede, kommer det nu til at koste penge. Og ind til betalingssystemet er etableret, er standerne ude af drift.

Udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl Danmark, Mads T. Nielsen sig om kædens energi-tiltag:

- Lidl Danmark har i flere år foretaget store investeringer og klimahensyn i vores 138 butikker, logistikcentre og øvrige bygninger. Derfor er vi knap så hårdt ramt på dette område, som vi kan læse andre detailkæder er. Det skyldes dels, at vores butikker alle er ISO 50001-certificerede og dermed allerede optimerede ift. energiforbrug, og dels at vi langt hen ad vejen har sikret os nogle fornuftige prisaftaler. I takt med de stigende energipriser viser vi stadig rettidig omhu, og derfor har vi også indført en række nye tiltag: 

- Vi skruer temperaturen ned i butikkerne fra 21 til 19 grader. 

- Vi har stort set udskiftet størstedelen af vores kølemontrer i butikkerne fra syntetisk til naturligt kølemiddel. 

- Vi slukker for to tredjedele af belysningen i butikkerne uden for åbningstid. 

- Vi optimerer med flere lyssensor i alle vores butikker og på lagrene. 

- Vi har allerede sat solceller på 15 pct. af butikkerne – og flere er på vej. 

- Alle butikker er udstyret med intelligent bygningsstyring, som sørger for, at ventilation, fjernvarme og lys bliver styret af ét system.

 

Opdateret 21. sep 2022