Billigt smør i Lidl giver sure kunder

Lidl 7. apr 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Ulrik Samsøe Figen
  • Kunder klager over at gå forgæves efter tilbud på Lurpak til under tre kroner for en pakke i discountbutikken

Det gav genlyd i markedet, da Lidl i denne uge overtrumfede alle sine konkurrenter med en pakke Lurpak smørbar til 2,95 kr. Og som ventet er kunderne strømmet til Lidl for at få del i det ekstraordinære tilbud. Smørprisen var ellers kravlet et pænt stykke over 20 kr.

At dømme ud fra kommentarerne på Lidls danske facebookside, som følges af 320.000, har flere oplevet tomme hylderne med smør trods gentagne besøg. Og det selv om Lidl har forsøgt at undgå hamstring ved at begrænse tilbuddet til højest seks pakker per kunde.

En særlig ihærdig tilbudsjæger skriver på Facebook, at vedkommende tirsdag forsøgte at købe tilbudssmør i to Lidl-butikker i Næstved. Begge steder var hylderne tomme. En medarbejder fortæller kunden, at det gælder om at være tidligt ude, selv om der kommer friske forsyninger hver dag.

Onsdag morgen tager tilbudsjægeren igen turen til Lidl: ”Stadig ingen Lurpak smør, men nu en tekst om, at man havde haft ekstra ordinær efterspørgsel på Lurpak smør”.

Ifølge indkøbschef Rasmus Pape, Lidl, var det ellers vurderingen, at der med "styr på forsyningskæden og derigennem et stærkt indkøbsnetværk ville være muligt at følge med efterspørgslen".

Selv om nogle kunder er skuffede, så bliver tilbuddet af Henning Otte Hansen, der er seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet bedømt som et godt markedsføringsstunt. Det skriver Ekstra Bladet. 

- Lidl taber penge på at sælge smørret til langt under købsprisen, men det er for at tjene penge på noget andet i butikken. Det giver også en synlighed og vedligeholder brandet, da folk vil huske, at Lidl er billige og derfor vil komme igen på et senere tidspunkt, siger han til avisen.

Påskepriskrigen på smør raser lidt endnu. Nogle kæder stoppede smørfesten onsdag – andre fortsætter til på lørdag. Så i det mindste får danskerne op til påskeugen rig mulighed for at spare på smørprisen.

Opdateret 8. apr 2022