Ung aarhusianer udvikler quinoadrik med stort potentiale
Kan man lave et yoghurt-lignende produkt ud af små, bitre men supersunde quinoafrø?
Det spørgsmål var ramme om Katrine Schlichters bachelorprojekt på Aarhus Universitet, hvor hun i januar dimitterede som diplomingeniør i bioteknologi.
Undervejs blev det til over 200 forsøg i laboratoriet, hvor Katrine og en medstuderende undersøgte alt fra processer og tilsætningsstoffer til mælkesyrebakterier og varmebehandling. Udbyttet af projektet blev en metode til fermentering, som var helt afgørende for det videre arbejde med at skabe et nyt produkt.
Udviklingsarbejde
Inden Katrines quinoa-drik rammer markedet, skal der stadig udvikles på konsistens og smag, og til fuldførelse af denne opgave arbejder Katrine tæt sammen med eksperter på universitet og tilknyttede eksterne eksperter fra dansk erhvervsliv.
Samtidig arbejder Katrine Schlichter tæt sammen med firmaet Helsetek ApS, der i samarbejde med Business Lolland-Falster arbejder på lokal dyrkning af quinoa samt etablering af en fabrik til fremstilling af de færdige produkter.
- Jeg er glad og stolt over at deltage i et udviklingsprojekt, der i den nærmeste fremtid giver "speltmødre" verden over lettere adgang til sunde produkter baseret på quinoa, siger Katrine Schlichter i en pressemeddelelse.