To selskaber fusioneres med Flensted

Leverandører 23. feb 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Foto: Colourbox
  • Slice Fruit og Danika Grønt er blevet opløst efter fusion med Flensted Food Group. 40,3 mio. kr. er blevet indbetalt ved fusionen, viser oplysninger fra CVR.  

Skrevet af: Søren Tougaard

Allerede før nogen havde hørt om corona, var kartoffelproducenten Flensted Food Group i færd med at flytte Danika Grønts produktion i Billund til Flensteds fabrik i Skovlund lidt nord for Varde.

Nærmest som den sidste af de 25 medarbejdere i Danika Grønt slukkede lyset på Billund-fabrikken, brød coronapandemien ud i Danmark og ramte hårdt lige ned i Flensteds forretning, der har et stort ben i netop foodservice.

Omkring hver sjette medarbejder blev efterfølgende opsagt, mens Flensted kunne se en omkring tredjedel af årsomsætningen på 412 mio. kr. fordufte.

Også søsterselskabet Slice Fruit, der leverer frisk håndskåret frugt til hoteller og catering, mærkede de hårde konsekvenser af nedlukningen.

Nu er begge virksomheder, Danika Grønt og Slice Fruit, blevet fusioneret med Flensted Food Group og herefter opløst, viser en meddelelse fra CVR. Ved fusionen er der ligeledes blevet indbetalt 40,3 mio. kr. 

Flensted: Ingen kommentar

Adm. direktør i Flensted Food Group, Lene Rasmussen, har ikke ønsket at kommentere på hverken fusion eller kapitaltilførsel overfor Dagligvarehandlen.

De seneste regnskaber for 2019 viser dog, at egenkapitalen i Danika Grønt og Slice Fruit flugter med kapitaltilførslen på lidt over 40 mio. kr.     

Flensted Food Group havde ved det seneste regnskab i 2019 et overskud på 11,5 mio. kr., hvilket var dobbelt så stort som i 2018.

Derimod havde moderselskabet, tyske Wernsing, et dansk underskud i selskabet WFG Denmark på 9,4 mio kr. Især Slice Fruit har bidraget til underskuddet med minus på lige under 10 mio. kr. i 2019, mens underskuddet løb op i næsten 23 mio. kr. i 2018. 

Flensted Food Group har siden 2008 været ejet af den store tyske millardkoncern Wernsing Food Group. Udover kartoffelprodukter producerer Flensted også snitgrønt og mayonnaisebaserede salater i Skovlund.         

Opdateret 23. feb

Vil du vide mere?

DH Food Professional banner