Rengørings-robotter kan være på vej ind i supermarkedet

Leverandører 13. okt 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
UVD-robotter kan ifølge virksomheden automatisk desinficere butiksområder, inklusive hylder, gange og kasse-sluser med bakteriedræbende UV-C lys. foto: UVD Robots
  • En dansk producent af robotter, der kan desinficere et supermarked, kan være på vej ind på det danske marked

Før corona-pandemien var det nok de færreste, der tænkte over, om de mødte virus og bakterier på dagens indkøbstur i supermarkedet.

Men corona-pandemiens mange forholdsregler som sprit, mundmind, afstand og plexiglas mellem kunder og kasseassistent har gjort både forbrugere og medarbejdere mere bevidste om, at de usynlige og nogle gange sygdomsfremkaldende mikroorganismer også er at finde i butikkerne.

Det har blandt andet betydet, at nogle butikker og varehuse har anskaffet små maskiner, som kunderne selv kan anvende til at rengøre eller desinficere indkøbskurven eller -vognen.

Men måske er der også basis for rengøringsrobotter, der kan desinficere hele supermarkedet.

Det tror den danske producent af UV-desinfektionsrobotter, UVD Robots, på. Virksomheden har derfor netop indgået en partnerskabsaftale med OCC Commercial Consulting, der har 30 års erfaring med at levere teknologiløsninger til fødevare- og restaurationsbranchen - produktions- og detailvirksomheder.

Formålet er ifølge en pressemeddelelse fra de to virksomheder ”at tilbyde desinfektionsløsninger af hospitalsstandard til supermarkeder og derved skabe et trygt og sikkert shopping-miljø for kunder og medarbejdere”.

En undersøgelse viser ifølge UVD Robots, der producerer desinficerende robotter, at indkøbsvogne har 361 gange så mange bakterier som et håndtag på en toiletdør. 75 pct. af bakterierne på indkøbsvognene er skadelige for mennesker.

Døre til kølediske kan rumme mere end 1235 gange så mange bakterier som mobiltelefoner. En af de hyppigst forekommende bakterier på lågerne til kølediskene er modstandsdygtig overfor antibiotika.

UVD-robotter kan ifølge virksomheden automatisk desinficere butiksområder, inklusive hylder, gange og kasse-sluser med bakteriedræbende UV-C lys.

UVD-robotten er solgt i mere end 60 lande verden over og er oprindeligt udviklet til at bekæmpe infektioner på hospitaler. Men nu bruges de også i uddannelsesinstitutioner, i sundhedssektoren, i lufthavne, hoteller, sportsarenaer, tog, butikscentre, fødevareproducenter, krydstogtskibe, medicinalvirksomheder og kontorer.

Til at begynde med vil OCC Commercial Consulting fokusere på at indsætte UVD-robotter på det tyske marked, men planen er at ekspandere til resten af Europa.

 

Opdateret 13. okt 2021