Rekordstort milliardunderskud i havredrikskoncern

Leverandører 16. mar 2023 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Oatly
  • Svenske Oatly får underskud på næsten tre mia. danske kr. i 2022

Underskuddet i den svenske koncern Oatly, der er børsnoteret i New York og producerer havredrik til det globale marked, får i 2022 et underskud på 397 mio. dollars svarende til 2,9 mia. danske kr. Året før var underskuddet på 1,5 mia. kr. 

En stor del af underskuddet forklares med en nedskrivning på 280 mio. kr., som er  foretaget i forbindelse med virksomhedens frasalg af to fabrikker i USA.

Omsætningen, der primært hentes på de primære markeder i Europa, Mellemøsten og Afrika og de sekundære i Amerika og Asien, er steget til 722 mio. dollars (fem mia. kr.) mod 643 mio. dollars året før.

Adm. direktør Toni Petersson, Oatlys, lægger i sin ledelsesberetning i forbindelse med årsregnskabet vægt på, at koncernen i løbet af året har omstillet sin forsyningskæde til en mere fleksibel model og har forenklet omkostningsstruktur. 

- Vi afsluttede året med et solidt fjerde kvartal, og vi har fortsat det momentum ind i 2023, siger Toni Petersson.

Koncernen har fået tilført yderligere 425 mio. dollars i kapital (tre mia. danske kr.).

- Vi forventer, at vores nye fokus vil gøre os i stand til at bevæge os hen ad vores vej mod rentabilitet og i 2024 få et positivt EBITDA og dermed drive bæredygtig og langsigtet værdiskabelse for aktionærer, siger den adm. direktør.

Se regnskab og ledelsesberetning her.
 

Opdateret 16. mar 2023