PostNord skrotter samarbejde med 200 butikker

Leverandører 23. jan 2023 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • Færre pakker betyder, at PostNord skærer ned i antallet af udleveringssteder. Det rammer især butikker på landet.

Skrevet af: Søren Tougaard

De stigende priser har fået danskerne til at købe færre mindre over nettet. Derfor har PostNord over det seneste kvartal droppet samarbejdet med ca. 200 butikker over hele landet, skriver DR.  

De opsagte samarbejdsarbejdsaftaler er både sket på landet og i byer. F.eks. har Coop fået opsagt 40 aftaler i både Dagli'Brugsen og SuperBrugsen, hvoraf de 27 rammer i byer med 1000 indbyggere eller færre. 70 af nedlukningerne sker i Region Hovedstaden.

De færre udleveringssteder går især udover landdistrikter, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard. Han peger på, at ikke alle er lige mobile, især ikke ældre borgere, og at det er vigtigt, at landsbyerne kan fastholde flest mulige funktioner lokalt. 

De opsagte aftaler har mange steder skabt frustrationer. I Kollemorten ved Vejle har 400 borgere skrevet under på en protest imod, at den lokale Let-Køb står til at miste pakkeservicen fra 1. marts i år. 

Hos PostNord siger retail-direktør Helle Nielsen til DR, at virksomheden skruer op og ned for antallet af udleveringssteder afhængigt af, hvor meget danskerne køber på nettet. Under corona kom der f.eks. flere udleveringssteder.  

- Vi er jo også en forretning i PostNord. Og hvis der ikke er så stor efterspørgsel fra kunderne, så er vi også nødt til at tilpasse vores forretning, siger Helle Nielsen.

PostNord vil fortsat have 4500 udleveringssteder på landsplan.  

   

Opdateret 23. jan 2023