Nettoresultatet dykker med næsten en halv mia. kr. i Royal Unibrew

Leverandører 8. nov 2023 -
This describes the image
Foto: Royal Unibrew
  • Danmarks næststørste bryggerikoncern fremhæver forbedret EBIT to kvartaler i træk

Dårligt sensommervejr med kulde og regn har ramt Royal Unibrew på indtjeningen for årets første ni måneder. Nettoresultatet er på 850 mio. kr. mod 1,3 mia. kr. sidste år.

Juli og august er de to vigtigste måneder for salget af koncernens produkter. Salget i volumen opgjort i hektoliter er 10,1 mio. efter de første tre kvartaler mod 13,4 mio. hektoliter sidste år.

- Dette afspejles i vores volumenudvikling, der er faldet organisk med otte pct. i kvartalet på trods af øgede markedsandele på de fleste af vores markeder, siger CFO Lars Vestergaard, Royal Unibrew.

Han hæfter sig samtidig ved, at Danmarks næststørste bryggerikoncernen de seneste to kvartaler har haft fremgang på indtjening før skat og renter.

- Vi er glade for at kunne annoncere andet kvartal i træk med organisk EBIT-vækst trods et udfordrende marked. Vores multi-drik-virksomheder fortsætter med at præstere stærkt, og vi vinder markedsandele på de fleste af vores markeder, siger virksomhedens kassemester.

Royal Unibrew hentede i 3. kvartal ekstra 3,3 mia. kr. til toplinjen, så omsætningen i årets første ni måneder blev på 9,5 mia. kr. mod 8,7 mia. kr. i samme periode i fjor.

I resten af året og ind i 2024 forventer koncernen en ændring i forbrugernes reaktion på de løbende højere leveomkostninger, som Royal Unibrev igen forventer vil sætte sig især i salget til On-Trade, som bl.a. er caféer og restauranter.

- Vi ser stadig inflation i nogle råvarekategorier samt fra pres på lønningerne, hvorfor vi ikke forventer, at det samlede omkostningsgrundlag falder væsentligt næste år, siger Lars Vestergaard.

Opdateret 8. nov 2023

Top jobs