Nestlé præsenterer vækst i halvårsregnskab

Leverandører 29. jul 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Nestlé Danmark
  • Fødevarekoncernen har på verdensplan sat priserne op med 6,5 pct. og forventer en organisk vækst for hele året på mellem 7 og 8 pct.

Fødevaregiganten Nestlé, der blandt andet står bag en række morgenmads-, kaffe- og konfektureprodukter, leverer en organisk vækst på 8,1 pct. i årets første halvår. Det fremgår af en pressemeddelelse fra koncernen. Omsætningen landede på 329 mia. kr.

Nestlé-koncernens CEO, Mark Schneider, siger i forbindelse med regnskabet:

- I det første halve år har vi leveret stærk organisk vækst og en markant forøgelse i underliggende indtjening per aktie. Vores lokale teams har implementeret prisstigninger på en ansvarlig måde. Volume og produkt mix har været robust takket være vores stærke brands, differentieret udbud og ledende markedsposition. Vi begrænsede påvirkningen af hidtil uset inflationspres og forsyningsbegrænsninger på vores margen udvikling, gennem disciplineret omkostningskontrol og operationel effektivitet, parallelt med stigende investeringer i kapitaludgifter, digitalisering og bæredygtighed.

Nestlé har hævet priserne med i gennemsnit 6,5 pct. – mest på nordamerikanske marked. I Europa ligger stigningen på 6,5 pct.

Nestlés nordiske hovedkontor ligger i Danmark, og CEO for Nestlé Norden, Torben Emborg, siger:

- Nestlé Group har navigeret i et landskab med meget forskellige dynamikker på tværs af lande og kategorier, men alle dele af forretningen har vist sig modstandsdygtige og har hurtigt tilpasset sig den nye virkelighed med nye arbejdsformer og et nyt mindset. Vi har indført prisstigninger for at imødekomme de stigende omkostninger, og vores primære fokus har hele tiden været at sikre og vedligeholde vores høje kunde og forbruger tilfredshed. Alt sammen uden at gå på kompromis med vores vigtige bæredygtigheds tiltag.  Resten af 2022 vil fortsat være udfordrende og vi vil forblive agile og fokuserede på at håndtere den nuværende virkelighed samtidig med at vi driver vores langsigtede ambitioner.

Nestlé forventer en vækst i 2022 på 7-8 pct.

 

 

Opdateret 29. jul 2022