Mislykket Skare-salg koster over 200 medarbejdere jobbet

Leverandører 10. mar 2023 - 1 min læsetid
This describes the image
Foto: Skare
  • Det er ikke lykkedes at sælge skandaleramte Skare-koncernen, der er konkursramt, oplyser kurator. Det betyder opsigelser til medarbejderne.    

Skrevet af: Søren Tougaard

Over 200 medarbejdere i den konkursramte Skare-koncern mister nu deres job.

Det sker som en direkte konsekvens af, at det ikke er lykkedes at sælge koncernen til anden side som en samlet virksomhed, oplyser kurator Boris Frederiksen fra Poul Schmith/Kammeradvokaten til Fødevarewatch

Kuratorerne har siden 1. februar arbejdet på at sælge mest muligt af koncernen for at redde flest mulige arbejdspladser, men det mislykkedes. Ifølge kuratorerne kom der blot et bud, som var for lille til at udløse et samlet salg af ejendomme og driftsmidler.

Det mislykket salg kommer ikke som nogen overraskelse for medarbejderne i Vejen-koncernen. 

- Vi havde desværre set skriften på væggen inden for den sidste uges tid, men jeg har det skidt med, at vi ikke kunne finde en løsning, - det gør da ondt, siger tillidsmand på Skare Meat Packers, Gunnar Hermansen Straarup, til DR.

Skare-koncernen har siden starten af januar befundet sig i orkanens øje, efter det kom frem, at Fødevarestyrelsen kort før jul fandt 250 tons gammelt kød på Skares frysehus, som heller ikke kunne spores tilbage til producentland, da mærkningen manglede.    

Opdateret 10. mar 2023