Lokale fødevarer fra nationalparker
Næsten hvert andet menneske i nærområdet til Nationalpark Mols Bjerge forbinder nationalparken med lokale fødevarer.
Det viser en markedsundersøgelse, lavet af Epinion for de danske nationalparker.
Epinion-undersøgelsen viser også, at forbrugere i nærområderne til de danske nationalparker forbinder deres egen nationalpark med helt bestemt produkter.
Mens forbrugerne i Nationalpark Vadehavet forbinder deres nationalpark med produkter fra havet, forbinder forbrugerne i Nationalpark Mols Bjerge især Mols Bjerge med kød, men også med grøntsager, bær og frugt.
Det svarer meget godt til billedet af de produkter, der er godkendt af Nationalpark Mols Bjerge til at bære nationalparkens logo.
Det er nemlig især kødprodukter, der er nationalparkmærkede i Mols Bjerge.
Det er kvalitetsprodukter som Mols Bjerge Hereford, fersk kød og pølser fra Holmegaard Hyllested og f.eks. Øer Is, der er lavet på Lille Raneladegård på mælk af egne dyr – og med bær og krydderurter, der også er fra Nationalparken.