Lokal købmand vinder madpris

Leverandører 14. sep 2021 - 4 min læsetid
This describes the image
Foto: Arla
  • 10 meget forskellige vindere modtog priser til Generation Food Award. Prisen skal fremme børns sunde madvaner og er et initiativ fra Arla

Blandt de 10 priser, der i går, 13. september, blev uddelt til Arlas Generation Food Award 2021, var blandt andre ”Årets grønne madsjæl”, ”Årets smagsløg” og ”Årets lokale ansvarstager – i butik”.

Sidstnævnte er sponsoreret af De Samvirkende Købmænd og hylder de ildsjæle, der bruger deres lokale butik som platform til at fremme bedre madvaner blandt børn og unge.

Vinderen blev: Ronni Brokholm Olesen, Min Købmand i Løvel.

Begrundelsen var, at ”han er en stor ildsjæl, der formår at gå forrest for at skabe sundere vaner for næste generation. Juryen fremhæver det store ansvar, han påtager sig, når han aktivt engagerer sig i børn og unges liv – både som købmand, som arbejdsgiver for mange unge i butikken og som træner i deres fritid. Den store berøringsflade, Ronni Brokholm Olesen har med børn og unge, er givende og nødvendig, hvis man vil påvirke deres vaner”.

De øvrige nominerede i den kategori var: Allan Kring Bülow, Min Købmand i Daugård og  Malene Houni Hansen, Spar i Haderup.

Landedirektør for aftenens vært, Arla Danmark, Helle Müller Petersen, siger:

- Der er desværre en del børn, der ikke får den nødvendige introduktion til madlavning, råvarer og smagsnuancer. Derfor er det helt fantastisk at opleve, hvor mange mennesker der dagligt knokler for at sikre, at børn og unge får nogle kundskaber med på vejen. Med Generation Food Award hædrer vi dem helt fortjent.

 

Hovedpris til Madfærd

Arlas hovedpris som ”Årets Madsjæl 2021” blev tildelt midtjyske Mie Reihs Hegnar, som er stifter og direktør af den socialøkonomiske virksomhed Madfærd.

 ”Mie Reihs Hegnar får årets hovedpris, fordi hun hver dag arbejder for at styrke madmod, madglæde, sundhed og fællesskab for børn og unge. Samtidig mætter hun nogle sultne maver med lækker, velsmagende mad. Og så finder vi det ekstra prisværdigt, at Mie, udover at engagere skolebørn, også engagerer indvandrerkvinder. Det skaber et stort fællesskab i lokalområdet, og det er noget, de kan tage med sig resten af livet,” begrunder juryen.

Årets forbillede for børn og unges madvaner 

Prisen er sponsoreret af Dansk Industri og hylder de ildsjæle, som bruger deres offentlige aktørrolle til at fremme bedre madvaner for børn og unge.

Vinderen blev: Louisa Lorang fra Louisa Lorang.

Årets madsjæl i folkeskolen

Prisen er sponsoreret af Madkulturen. Den hylder de ildsjæle, der gør noget godt for at fremme sunde og bæredygtige madvaner i madkundskabsfaget i grundskolen.

Vinderen blev Tomas Nagel, Tølløse Skole.

Årets madformidler 

Prisen er sponsoreret af Christian Bitz og hylder de ildsjæle, der gennem en stærk formidling arbejder for at fremme bedre madvaner blandt børn og unge.

Vinderen blev: Jonas Vigkilde, Fars Køkkenskole.

Årets smagsløg

Prisen er sponsoreret af Santa Maria, og den hylder de ildsjæle, der udfordrer børn og unges lyst og evner til at smage efter og smage til.

Vinderen blev: Klavs Styrbæk, Styrbæks.

Årets madsjæl i forenings- og fritidslivet

Prisen er sponsoreret af Føtex, og er en hyldest til de ildsjæle, der gør noget godt for at fremme bedre madvaner for børn og unge i forenings- og fritidslivet.

Vinderen blev Simon Lehm Frandsen, Plexus.

Årets fødevarehåndværker – i slagterfaget

Prisen er sponsoreret af Danske Slagtermestre. Den er en hyldest til de ildsjæle, der gør noget godt for at fremme håndværket inden for fødevareuddannelser. I år inden for slagterfaget.

Vinderen blev Barakat Mohammad fra Kødsnedkeren.

Årets råvarehelt 

Prisen er sponsoreret af Danish Crown og er en hyldest til de ildsjæle, der styrker børn og unges viden om råvarernes rejse fra jord til bord.

Vinderen blev Gorm Wisweh.

Årets grønne madsjæl 

Prisen er sponsoreret af Earth Control og er en fejring af de ildsjæle, der særligt fokuserer på at fremme sunde og bæredygtige madvaner hos børn og unge.

Vindere blev: Tine Binne Petersen fra Børnehuset Kirsebærhaven.

Generation Food Award er et initiativ fra Arla, der blev afholdt for første gang i 2017. I år blev prisuddelingen afholdt mandag d. 13. september i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

Juryen til Generation Food Award 2021 bestod af Sanne Vinther, direktør for Arla Fonden, Lola Jensen, familievejleder, Judith Kyst, direktør for Madkulturen, Charlotte Rønhof, formand for Rådet for Børns Læring, Christian Bitz, ernæringsekspert og forfatter og Karen Wistoft, professor i smagsdidaktik.

Overskuddet fra aftenen er gået ubeskåret til Arla Fondens to MADlejre, som hvert år tilbyder mere end 3000 børn at lære at lave mad, blive inspireret til at finde glæden ved madlavning og få viden om gode madvaner.

 

Opdateret 14. sep 2021