Globale chokoladegiganter anklages for tvangsarbejde og menneskehandel

Leverandører 18. feb 2021 -
1 min læsetid
This describes the image
Genrefoto: Colourbox
  • Otte tidligere børnearbejdere anklager ved en domstol i Washington D.C. verdens største chokoladeproducenter for at være medansvarlige for tvangsarbejde og trafficking af børn i Elfenbenskysten 

Otte tidligere børnearbejdere er ved en domstol i Washington D.C. kommet med alvorlige beskyldninger mod nogle af verdens største aktører inden for produktionen af chokolade og kakao. De otte hævder alle at have været udsat for trafficking, som indebar at de blev tvunget til at høste kakao, der er endt hos store, multinationale chokoladegiganter som Nestlé, Cargill, Mars, Mondelēz, Hershey, Barry Callebaut og Olam.

Det skriver Danwatch.

Sagen føres af advokatfirmaet International Rights Advocates, som specialiserer sig i menneskerettigheder og virksomheders samfundsansvar.

- Vi opfordrer virksomhederne til at arbejde sammen med os for at løse det her problem i stedet for at bruge millioner i advokatomkostninger for at bekæmpe en ubestridelig kendsgerning – at kakaoindustrien er afhængig af børnearbejde, lyder det blandt andet fra International Rights Advocates’ direktør, Terry Collingsworth, i en pressemeddelelse fra advokatfirmaet.

Danwatch har tidligere afdækket, hvordan flere kakaoplantager, der leverer til multinationale selskaber, i dag benytter sig af børnearbejde.

Opdateret 22. feb

DH Food Professional banner