Dr. Oetker giver underskud i Danmark

Leverandører 19. jun 2020 -
This describes the image
Foto: Dr. Oetker
Skrevet af: Søren Tougaard

Den globale fødevareproducent Dr. Oetker er vant til at generere overskud i Danmark, men i 2019 blev plus vendt til minus på bundlinjen.

Her kom selskabet ud med et underskud på 6,5 mio. kr. mod et overskud på ca. 4 mio. kr. i 2018.

Dermed fortsætter kurven nedad for Dr. Oetker på det danske marked, hvor overskuddet tilbage i 2016 lød på 9,3 mio. kr.

Dr. Oetker er især kendte for deres bageprodukter, færdige kager og frosne pizzaer, og her oplever virksomheden udfordringer herhjemme.

"Koncernen bevæger sig på et meget vanskeligt marked. På trods af de til stadighed udfordrende markedsforhold forbliver koncernen tro mod sin linje og investerer stærkt i forbrugerkommunikation og - aktivering for at forbedre sin markedsposition", lyder det i ledelsesberetningen.

Venter nul-resultat

Dr. Oetker Danmark opgiver ingen omsætningstal, men af regnskabet fremgår det, at bruttofortjenesten er blevet halveret - fra 24,7 mio. kr. i 2018 til 12,1 mio. kr. sidste år.

"Koncernen leverede ikke et tilfredsstillende driftsresultat i 2019", lyder bemærkningen fra ledelsen anført af bestyrelsesformand Alexander Edelmann og adm. direktør Axel Zinke.

Selskabet opkøbte i starten af 2019 Bagetid, og Dr. Oetker Danmark forventer også i år at investere mere i forbrugerkommunikation for at forbedre selskabets position.

I år forventer Dr. Oetker Danmark et resultat omkring nul.

Opdateret 10. nov 2020