Danske æg får dansk mærke på skallen
De danske æg er de mest sikre og testede i verden. Men andelen af udenlandske æg med ringere fødevaresikkerhed vokser i de danske supermarkeder.
Det vil brancheorganisationen Dansk Æg lave om på.
Det nye trykte våbenskjold er et modsvar til, at danske supermarkeder importerer flere og flere udenlandske æg.
For selvom de udenlandske æg ofte er billigere, så er de også produceret under et kontrolsystem, der ikke er så fintmasket som det danske, mener brancheorganisationen.
- Forbrugerne skal vide, at danske æg er verdens sikreste og sundeste æg. De er derudover produceret stort set uden antibiotika, og med stor hensyntagen til hønernes velfærd, siger sektorchef for Danske Æg, Jørgen Nyberg Larsen.
Kig efter våbenskjoldet
Mange danskere ved stadig ikke, at det faktisk er lykkedes danske ægproducenter at gøre danske æg så sikre, at de ifølge Fødevarestyrelsen igen kan spises rå.
Danske æg testes i dag for salmonella hver anden uge, hvorimod de udenlandske æg kun testes hver 15. uge.
Men i dag kan det være svært at gennemskue for forbrugeren, når de overvejer to forskellige æggebakker ved køledisken i supermarkedet.
Derfor kommer Jørgen Nyberg Larsen med en opfordring:
- Mange løfter allerede i dag låget på æggebakken for at se, om alle æggene er intakte, men hvis man vil have garanti for at få verdens sikreste æg, så skal man kigge efter våbenskjoldet på selve skallen, før man køber dem, siger Jørgen Nyberg Larsen.