Danish Crown bliver eneejer af amerikansk tarmvirksomhed

Leverandører 10. aug 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Danish Crown
  • Danish Crown-selskabet DAT-Schaub mere end fordoblet sin amerikanske forretning som majoritetsaktionær i selskabet DCW Casing

Siden 2015 har Danish Crown-selskabet DAT-Schaub været den tilbagevendende succeshistorie, når slagteriet har præsenteret sine regnskaber.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

DAT-Schaub behandler og forarbejder tarmsæt fra dyr til både fødevarer og råvarer til medicinalindustrien, og de gode resultater skyldes blandt andet succes i USA, hvor selskabet DCW Casing har øget sin indtjening markant.

DCW Casing er i løbet af årene blevet en integreret del af DAT-Schaub, og nu er aktionærerne enige om, at DAT-Schaub nu skal være eneejer af DCW Casing.

- Vi har et fremragende samarbejde med de øvrige aktionærer, som også er en del af ledelsen i DCW Casing, og det har hele tiden været en del af planen, at DAT-Schaub på et tidspunkt skulle være eneejer af selskabet. Vi er nået utroligt langt sammen, og vi er enige om, at vi skaber det bedste grundlag for at fortsætte den positive udvikling og høste yderligere synergier ved at samle ejerskabet hos DAT-Schaub, siger Jan Roelsgaard, CEO i DAT-Schaub.

Siden 2012 har der været fokus på at udvide råvarebasen gennem kontrakter med slagterier over hele USA, hvor DCW Casing køber tarmsættene fra grisene og står for den videre forarbejdning. Sideløbende har DCW Casing udvidet sin forretning som leverandør af blandt andet lammetarme til pølseproduktion og salg af råheparin til medicinalindustrien.

Danish Crown satte ifølge pressemeddelelsen for alvor turbo på udviklingen af DAT-Schaub i 2016. Det blev et erklæret mål at gøre DAT-Schaub til global markedsleder inden for forarbejdning og salg af tarmsæt. Det mål er nået, og som en del af Danish Crowns Feeding the Future-strategi skal den position nu befæstes.

DAT-Schaub omsatte i regnskabsåret 2020/21 for 5,3 mia. kr. og leverede en driftsindtjening på godt 1 mia. kr.

 

Opdateret 10. aug 2022