Danbo-osten har fået EU’s blå stempel
Danbo-ost kan fremover kun produceres i Danmark. Det er nu besluttet af EU-Kommissionen.
Helt konkret har Danboen fået en såkaldt beskyttet geografisk betegnelse, BGB.
Det betyder, at oste, som markedsføres som Danbo-oste i EU, skal være produceret i Danmark, og at mejeriet desuden skal leve op til en række krav omkring produktionsformen.
- Det er en sjælden begivenhed, at danske fødevarer optages i klubben af beskyttede betegnelser i EU. Vi har haft ikke tradition for at producere med særegne geografi ske kendetegn, men jeg håber, at Danbos eksempel vil inspirere fl ere fødevareproducenter til at søge om at blive beskyttet af EU’s kvalitetsmærkningsordninger, siger fødevareminister Esben Lunde Larsen.
Udover Danbo-osten er ostene Esrom og Danablu også beskyttede. De øvrige danske beskyttede fødevarer er Lammefjordsgulerødder, Vadehavslam, Vadehavsstude og Lammefjordskartofl er.