Corona-år barberer en tredjedel af bundlinjen i Odense Marcipan

Leverandører 7. jun 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Odense Marcipan
  • Dalende afsætning til foodservice og bagerierne i 2020 trækker tydelige spor i 2020-regnskabet fra Odense Marcipan 

Odens Marcipan lykkedes i 2020 med at øge salget til detailhandlen, men svigtende salg til en lock down-ramt foodservicebranche går alligevel hårdt ud over Orkla-datterselskabet.

Det fremgår af seneste regnskab fra Odense Marcipan.

Omsætningen falder "blot" små 5 mio. kr. fra 346 mio. kr. i 2019 til godt 341 mio. kr. i 2020. Bundlinjen derimod tager drøje hug i 2020, hvor resultatet lander på 19,5 mio. kr. mod 29,3 foregående år. Driftsresultatet falder tilsvarende fra  små 36 mio. kr. til 25 mio. kr. Selvom tilbagegangen i resultatet ligger på godt en tredjedel, slår det ikke adm. direktør Niels S. Søgaard ud.

Det er altid mere motiverende og tilfredsstillende at opleve vækst. Men resultatet er acceptabelt for et år, som var helt usædvanligt og ganske vanskeligt for mange af vores kunder og for os, grundet de korte tidsfrister for lukning og åbninger af samfundet. Vores egen organisation stod derfor også i en situation, hvor der var brug for omstilling og nytænkning. Medarbejderne udviste en meget høj grad af fleksibilitet og vilje til, at vi skulle komme stærkt gennem et svært år. Vi har primært gjort brug af arbejdsfordelingsmodellen. Medarbejderne har haft en enestående tilgang til at være fleksible, lyder det.

Forventningerne til 2021 er dog fortsat positive i Odense Marcipan.

- Odense Marcipan Group består i dag af et stærkt match af virksomheder inden for områder, der passer naturligt sammen og supplerer hinanden. Vi spiller en vigtig rolle, når det handler om kager, desserter og konfekture – både i det professionelle set-up og i det private køkken. Vi oplever, at Covid-19 og udsendelser som Bagedysten har bidraget til, at mange private har fået lyst til at eksperimentere i køkkenet med at bage kager. Det er en positiv udvikling, siger Niels S. Søgaard.

Opdateret 7. jun 2021