Arla indsamler 35.000 mælkekasser
Efteråret 2016 var startskuddet på Arlas landsdækkende indsamling af de ikoniske grønne mælkekasser, som hvert år forsvinder i tusindvis ud af Arlas distribution.
Og danskerne har taget godt imod initiativet. 35.000 mælkekasser er allerede samlet ind – særligt med hjælp fra børnehaverne i og omkring Aarhus og genbrugsstationerne på Sjælland.
Hvert år må Arla producere 300.000 nye mælkekasser alene til at erstatte dem, der forsvinder ud af distributionen og bruges til andre formål.
Derfor satte Arla i november 2016 skub i en landsdækkende indsamling for at få de tomme mælkekasser hjem igen i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.
Og efter fem måneder er status, at 35.000 mælkekasser allerede har fundet vej tilbage til Arla.
Det er især børnehaver i og omkring Aarhus samt genbrugsstationer på Sjælland, som flittigt har sendt tomme mælkekasser retur til Arla. Alene på Sjællands genbrugsstationer er der fra december 2016 til og med marts i år blevet indsamlet 7.500 mælkekasser. Omkring 4.500 kasser er blevet indsamlet hos genbrugsstationer i Aarhus og Hobro, og endnu flere er afleveret af børnehaverne i Aarhus-området.
Det glæder landedirektør i Arla, Jakob B. Knudsen, at indsamlingen af tomme mælkekasser har vundet genlyd på tværs af landet:
- På bare fem måneder er der allerede kommet 35.000 mælkekasser retur til Arla. Vi er glade for at se, at alt fra børnehaver og genbrugsstationer over spejdere og privatpersoner har taget initiativet til sig. Og mælkekasser har fundet vejen hjem fra alle dele af Danmark, siger Jakob B. Knudsen.
Flere mælkekasser
Arlas produktion af nye mælkekasser alene til at erstatte svind koster hvert år både på bundlinjen og i CO2-regnskabet. Især er ekstraproduktionen af mælkekasser en unødig belastning for miljøet, som nemt kan undgås, hvis flere mælkekasser kommer retur fremover. Derfor fortsætter indsamlingen.
- Vi håber, at den gode vind fortsætter, og at flere mælkekasser kommer retur henover sommeren. For jo flere mælkekasser vi får retur, jo mere kan vi nedbringe vores CO-udledning. Faktisk er mælkekasserne lavet til at holde i 20 år, men i dag forsvinder de allerede efter i gennemsnit tre år. Vi kan derfor spare op mod 825 tons CO2, hvis vi får flere kasser retur fremover, siger Jakob B. Knudsen.