12 finalister er fundet til Produktprisen 2021

Leverandører 17. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Vinderne af Produktprisen 2020 Foto: Coop
  • 120 lokale fødevareproducenter er blevet bedømt af et benhårdt dommerpanel. 12 er videre til finalen på Bornholm i næste måned

Skrevet af: Søren Tougaard

Niveauet var igen skyhøjt, da 120 lokale fødevareproducenter kæmpede om en plads i finalen til Produktprisen 2021.  

Dommerjuryen bestod i år af Hanna Schaldemose, lokalvarechef i Coop Danmark, kok Francis Cardenau fra Sane Foods, kok Jesper Koch fra Steigenberger Alsik Hotel & Spa, kok Mads Battefeld fra Sushi Anaba, kok og sommelier Simon Olesen fra Møntergade og kok Mikkel Maarbjerg fra Kirk+Marbjerg.    

De var enige om, at 12 produkter alligevel skilte sig så meget ud, at de fortjente at gå hele vejen til finalen.  

- Et af formålene med Produktprisen er at få de små dygtige producenter frem i lyset. Vi fra Sol over Gudhjem er glade for den store tilslutning til årets produktpris. Vi kan se, at der bliver arbejdet målrettet og seriøst med produkterne. Vi håber at et initiativ som Produktprisen kan bane vejen til endnu flere kvalitetsprodukter til den danske forbruger, siger Mads Marschall fra Sol over Gudhjem.

Konkurrencen var igen i år inddelt i kategorierne Mad, Drikkevarer, Konfekture og Innovation. Vinderne kåres i forbindelse med Danmarks største kokkekonkurrence for professionelle kokke - Sol over Gudhjem - der finder sted den 26. juni på Melstedgård lidt uden for Gudhjem. 

-  Igen i år er jeg imponeret over den innovationskraft, der findes derude hos de små producenter med blandt andet fokus på bæredygtighed og anvendelse af restprodukter fra andre fødevareproduktioner. Samtidig så vi også nogle helt klassiske produkter, som bare sad lige i skabet på smag og håndværk. Nogle af varerne i finalen er kendte, men der er også nogle nye og meget spændende varer, som jeg håber vi kan tilbyde vores kunder i fremtiden, siger Lokalvarechef i Coop, Hanna Schaldemose.

Finalister 2021:

Mad:
Bearnaise fra Sauce Umami Meyers, knoldselleri fra Meyers, Mumbai Munchies fra MayMays  

Drikkevarer:
Camping Safari cocktail fra Quench &Tickle, Økologisk rabarbersaft fra Samsø Bær, Kaffesyp fra Falk Bornholm  

Konfekture:
Flødebolle med Lynghonning fra Friis-Holm Chokolade, Bananbrød fra Banana Cph, Karameller med cashewfrugt fra Casju  

Innovation:
Frys-selv-is fra Popseco, Mr. Amaro fra Copenhagen Winery, Nordisk Temphe fra Contempehrary

Opdateret 18. maj 2021