Tidligere topprofil i Arla træder ind i Danish Crowns direktion

Leverandører - Navne 21. jun 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Foto: Danish Crown
  • Tim Ørting Jørgensen tiltræder som ny Group Executive Vice President i Danish Crown i stedet for Kasper Lenbroch.

Skrevet af: Søren Tougaard

Fra 1. august bliver Tim Ørting Jørgensen ny Group Executive Vice President i Danish Crown, hvor han ligeledes en del af direktionen. 

Udnævnelsen af et nyt direktionsmedlem med kommercielt fokus skal sætte yderligere skub i Danish Crowns Feeding the Future-strategi om at skabe mere værdi for ejere, kunder og forbrugere, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse. 

Strategien blev lanceret sidste år og indebar blandt andet en højere grad af internationalisering og kommerciel vækst.

- Tim har en unik indsigt i markedet for fødevarer og har senest fået en erfaring fra foodservicesektoren, som bliver et kæmpe plus for os. Vi skal stå endnu stærkere kommercielt, og der har jeg vurderet, at vi har brug for en handlekraftig leder udefra. Tim kommer med en flot track record og et skarpt strategisk udsyn, og jeg glæder mig til samarbejdet, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

Ændret lederstruktur

Ansættelsen af Tim Ørting Jørgensen medfører samtidig en ændring i ledelsen af Business Unit Danish Crown, der har en omsætning på 35 mia. kr. og 12.000 ansatte.

Her får Tim Ørting Jørgensen det overordnede ledelsesansvar samt ansvaret for Commercial, der er en ud af tre enheder i Business Unit Danish Crown.

Søren F. Eriksen vil fortsat have ansvaret for Operations, og Charlotte Wandorf fortsætter i spidsen for Categories. De får begge reference til Tim Ørting Jørgensen, mens den nuværende Executive Vice President Kasper Lenbroch, forlader Danish Crown.

- Jeg skylder Kasper en stor tak for hans indsats i Danish Crown. Han har gennem næsten et årti stået i spidsen for udviklingen af Tulip Food Company, og i de seneste år har han været med til at lægge grundstenene til vores nuværende strategi og samle størstedelen af vores produktion og kommercielle forretning, siger Jais Valeur.

Lang Arla-karriere

Tim Ørting Jørgensen har haft store dele af sin karriere i Arla Foods med udstationeringer i Saudi-Arabien, Brasilien og Tyskland.

Som øverst ansvarlig for Arlas europæiske forretning fik han femdoblet omsætningen over tre år. I 2016 fik han fire år til at fordoble omsætningen i den internationale forretning, en målsætning han nåede, inden han forlod Arla til fordel for Sysco International i 2020.

Tim Ørting Jørgensen var direktør for Arla Danmark i 2002-2007.  I 2007-2012 var han chef for den internationale forretning i Arla og blev samtidig medlem af koncerndirektionen.

Herefter fulgte fire år som ansvarlig for den europæiske forretning med base i Tyskland, før han fra 2016 til 2020 igen overtog ansvaret for den internationale forretning.

 

Opdateret 21. jun 2022