Dansker bliver topchef for Mars

Leverandører - Navne 22. jun 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Danske Poul Weihrauch er strøget helt til tops som øverste chef i gigantiske Mars., der omsætter for ca. det dobbelte af dansk dagligvarehandel tilsammen. Foto: Mars Inc.
  • Poul Weihrauch skal stå i spidsen for den amerikanske fødevaremastodont Mars, der omsætter for 318 mia. kr.  

Skrevet af: Søren Tougaard

I slutningen af september er der vagtskifte i topchef-stolen hos fødevaregiganten Mars. Her overdrager Grant F. Reid stafetten til danske Poul Weihrauch, der har arbejdet i selskabet i over 20 år. 

Mars er under Reids ledelse vokset med over 50 pct. og omsætter nu for 318 mia. kr., mens antallet af ansatte er vokset fra 60.000 til 140.000 på blot otte år. 

Nu skal en dansker sikre fortsat vækst for den amerikanske fødevaregigant. 

- Jeg er beæret og ydmyg over muligheden for at tjene Mars-organisationen og vores 140.000 ansatte. Det er et fantastisk selskab, som konsekvent har vist, at “doing good is good business”. Det er det forhold, der fortsat vil sikre en bæredygtig vækst, siger Poul Weihrauch i en pressemeddelelse.

Mars er især kendte for deres stærke portefølje af chokolade-produkter som Mars, Snickers og M&M's, men fødevaregiganten tæller også særdeles velkendte brands som Dolmio, Ben's Original og Miracoli samt dyrefodermærker som Pedigree, Whiskas og Royal Canin.  

Stærke resultater

Poul Weihrauch har arbejdet i Mars siden 2000 og var først ansvarlig for Snickers i Europa.

Derefter har han været ansvarlig for konfektureforretningen i Europa og sidenhen ledet Mars Food Europe.

I 2014 blev han global direktør for selskabets dyrefoderbrands. Siden er Mars' salg af kæledyrspleje blevet fordoblet og er i dag Mars største forretningssegment efter ekspansioner inden for bl.a. dyrehospitaler, veterinære klinikker, veterinær diagnostik og sundhedsdata.

 

 

 

 

 

 

Opdateret 23. jun 2022