Kiosk på Frederiksberg bugnede af ulovlig tobak

Kriminalitet 8. aug 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Sikkerhedsstyrelsen
  • Sikkerhedsstyrelsens kontrolbesøg hos en gammel kending førte i tirsdags til et større fund af snus og andre ulovlige tobaksprodukter

Københavns Politi måtte assistere Sikkerhedsstyrelsen med at beslaglægge mere end 400 pakker snus, ulovligt udstyr til at ændre smag eller duften af tobak og tobak uden lovpligtige danske sundhedsadvarsler i en kiosk på Frederiksberg.

Sikkerhedsstyrelsen var tirsdag på uanmeldt kontrol i kiosken, fordi den tidligere var politianmeldt for overtrædelse af tobaksloven.

- Når vi først én gang har konstateret, at der bliver solgt ulovlige produkter, så bestræber vi os på at lave opfølgende kontrolbesøg. Man skal ikke tro, at man bare kan fortsætte med at lange ulovlige tobaksprodukter over disken, fordi man tidligere har haft besøg af os, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, Søren Assenholt Muff.

Udover de mange ulovlige tobaksprodukter, var der i kiosken også mange forskellige e-cigaretprodukter til salg. Produkterne var lovlige i sig selv, men da butikken ikke er registreret til salg af e-cigaretter eller e-væsker, som loven kræver, måtte den tilsynsførende notere endnu en overtrædelse.

Der venter nu Frederiksberg-kiosken et juridisk efterspil, da Sikkerhedsstyrelsen vil politianmelde ejeren for ulovligt salg, overtrædelse af tidligere forbud samt manglende registrering som e-cigaretforhandler.

Sikkerhedsstyrelsen udfører kontrollen med tobaksprodukter og e-cigaretter på vegne af Sundhedsministeriet.

Opdateret 8. aug 2022