Flere tyverier kædes sammen med stigende priser

Kriminalitet 13. okt 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
  • Rigspolitiets tal viser 23 pct. flere anmeldte butikstyverier det seneste halve år

Der har næsten været 23 procent flere anmeldte butikstyverier det seneste halve år sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser tal fra Rigspolitiet ifølge DR.dk

Efter et jævnt fald de seneste år er antallet af butikstyverier nu igen det højeste i fem år, skriver DR.dk.

Flere varehuschefer og uddelere fra Coops kæder bekræfter over for DR, at der har været flere butikstyverier den seneste tid. 

- Vi har snakket markant mere om tyverier det seneste halve år. Tyvene bliver mere kreative, så det skal vi også være, forklarer varehuschef Torben Dahlgaard, Kvickly Vojens. Han vurderer, at de stigende priser kan være skyld i, at flere nu hapser varer i Kvickly.

I SuperBrugsen i Solbjerg har problemerne været så store, at uddeler Anders Krogslund Højen har lukket for scan selv-kasserne, fordi butikken dagligt oplevede tyverier.

I Skibhuskvarteret i Odense forsvinder alt fra ost til parfume også fra hylderne, uden kunder betaler, fortæller varehuschef i Kvickly Søren Nielsen.

Dansk Erhverv: Bekymrende billede

Og der tegner sig et billede af bekymrede butikschefer over hele landet, lyder det fra Dansk Erhverv.

- Vi ruster os til et efterår, hvor vi frygter, at der fortsat vil komme en stigning i antallet af butikstyverier, fortæller chefkonsulent Henrik Lundgaard Sedenmark, Dansk Erhverv.

Han forklarer også, at stort set samtlige medlemmer i Dansk Erhverv, der arbejder med detailhandel, oplever en stigning i antallet af butikstyverier. Samtidig er der fortsat et stort mørketal, da ikke alle tyverier bliver anmeldt, hvis butikkerne vurderer, at det alligevel ikke bliver fulgt op af politiet.

Også hos De Samvirkende Købmænd, DSK, er udviklingen med flere butikstyverier blevet registreret.

- Det, jeg hører fra købmændene, er, at det er nogen, der går ud og stjæler de daglige fornødenheder, fordi de har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, DSK, til Politiken.

Claus Bøgelund Nielsen mener, at denne type butikstyv måske i højere grad bliver afsløret, da de er er "urutinerede, har meget dårlig samvittighed og er tydeligt nervøse".

Opdateret 13. okt 2022